Uusimmat

Microsoft julkaisi Windows 10 Tech Preview Build 10061:n

23.04.2015 18:50 Petrus Laine

Microsoft on julkaissut Windows 10 Technical Previewistä koontiversion 10061. Kuten yleensäkin, uusi koontiversio tuo mukanaan paitsi joukon parannuksia, myös uusia ongelmia.

Koontiversio 10061 tuo mukanaan uudet versiot Mail- ja Calendar-ohjelmista. Vaihto ohjelmien välillä toimii nopeasti ja ohjelmat tukevat muun muassa Office 365:ttä, Exchangea, Outlook.comia, Gmailia sekä IMAP- ja POP-protokollia. Mail-ohjelmaan kuuluu Wordista johdettu kirjoitustyökalu ja kustomoitavat Swipe-eleet.

Start-valikko, Taskbar ja Action Center ovat kukin saaneet joukon päivityksiä. Uusi koontiversio tuo mukanaan mustan teeman, läpinäkyvyyden ja automaattisen väriteeman, joka valitsee valikoiden teemavärin taustakuvan perusteella. Myös Start-valikon koon muutokset onnistuvat nyt helposti ja Windowsin virtapainike on siirretty sen oikeasta yläkulmasta vasempaan alakulmaan asiakaspalautteen johdosta. Muita paranneltuja ominaisuuksia ovat Continuum, Task View ja Virtual Desktop.

Korjattuja ominaisuuksia on Outlookin uusien sähköpostien indeksointi, Hyper-V, Visual Studion kaatumiset universaalia ohjelmaa luodessa ja Spartanin ikkunan maksimointi tuplaklikkaamalla sen nimipalkkia.

Tiedossa olevia ongelmia löytyy niitäkin useita. Win32- eli työpöytäohjelmien käynnistys ei onnistu uudessa koontiversiossa Start-menusta, vaan ne pitää käynnistää joko Taskbarista tai työpöydältä. Cortana toimii yli-innokkaasti korostaen asioita, joissa se voisi auttaa käyttäjää. Valitettavasti osaa näistä toiminnoista ei ole vielä integroitu osaksi Cortanaa, jolloin tuloksena on vain turhia korostuksia. Suurimpaan osaan muista ongelmista on tulossa päivitykset Windows Updaten kautta lähiaikoina.

Microsoft, Blogging Windows, Windows 10 Technical Preview Build 10061 now available