Uusimmat

AMD esitteli FreeSync-teknologiaa HDMI-liitännän välityksellä

03.06.2015 20:39 Petrus Laine

AMD on esitellyt Computex 2015 -messuilla mielenkiintoista uutta FreeSync-konseptia. FreeSync on AMD:n nimi VESA:n Adaptive-sync-standardille, joka mahdollistaa näytön virkistystaajuuden synkronoinnin ruudunpäivitysnopeuteen.

Sekä Adaptive-sync että NVIDIAn G-sync vaativat tuekseen DisplayPort-liitännän. AMD on kuitenkin esitellyt nyt Computex-messuilla konseptia, jota he kutsuvat FreeSync-over-HDMI:ksi. Kyseessä on kuitenkin ns. proof-of-concept-projekti, jonka markkinoille tulosta ei ole mitään varmuutta.

AMD on toteuttanut FreeSync-over-HDMI:n tavallisen HDMI 1.4a -liitännän kautta, käyttäen näyttöä joka on varustettu Realtekin standardilla TCONilla (Timing Controller). Koska HDMI-standardi ei tue vaihtelevaa virkistystaajuutta, AMD on luonut standardin rajoitukset kiertävän tuen sille suoraan ajureihinsa. Realtek on puolestaan muokannut TCONinsa firmwareen tuen vaihtelevalle virkistystaajuudelle sekä AMD:n ajureihinsa lisäämälle, HDMI-standardia noudattamattomalle tekniikalle. AnandTechin paikan päältä näkemän demon valossa FreeSync-over-HDMI vastaa kaikin puolin perinteistä FreeSynciä.

AnandTech, AMD Demonstrates FreeSync-over-HDMI Concept Hardawre at Computex 2015