Uusimmat

Jenkkiversio Speak No Evil -kauhuelokuvasta julkaistaan syyskuussa – ohjaaja lupailee sen eroavan alkuperäisestä

Kuva: © 2024 Universal Studios

19.07.2024 14:30 Muropaketin toimitus

James McAvoyn tähdittämä Speak No Evil saa Suomessa ensi-iltansa 13. syyskuuta.

Christian ja Mads Tafdrupin käsikirjoittama ja Christian Tafdrupin ohjaama Speak No Evil oli vuonna 2022 julkaisuvuotensa parhaita kauhuelokuvia. Menestyksen myötä sille on päätetty tehdä Blumhousen tuottama englanninkielinen versio – huolimatta siitä, että alkuperäisessäkin puhutaan suurelta osin englantia – ja tämä uusi Speak No Evil julkaistaan elokuvateattereissa syyskuussa.

Uuden, James Watkinsin ohjaaman ja käsikirjoittaman version pääosia esittävät James McAvoy, Mackenzie Davis, Aisling Franciosi, Alix West Lefler, Dan Hough ja Scoot McNairy.

Uuden elokuvan lupaillaan olevan uskollinen alkuperäiselle, mutta myös jotain uutta on tarjolla, uutisoi Total Film.

”Christian [Tafdrup] pohtii ajatusta siitä, kuinka pitkälle ihmiset voisivat mennä, elokuva on melkein kuin allegoria. Elokuvamme on 100-prosenttisesti uusintaversio ja se kunnioittaa alkuperäistä, mutta se tekee myös jotain hieman erilaista”, McAvoy kommentoi.

“Elokuvamme ei ole niin eksplisiittinen kuin alkuperäinen. Se on psykologinen trilleri, johon on upotettu pelottava konsepti, mutta se ei ole suora kauhuelokuva. On helppo pelotella tai järkyttää kauhistuttavien tapahtumien kautta. Luulen että kun minusta tuli isä, olen ollut sen jälkeen enemmän tietoinen siitä, etten tee pelkkää peruskauhua”, ohjaaja Watkins kertoo.

Uuden Speak No Evilin traileri spoilaa elokuvaa pahasti, joten emme suosittele katsomaan sitä muuten kuin siinä tapauksessa, että alkuperäinen elokuva on jo tuttu:

Tässä myös alkuperäisen elokuvan Muropaketti-arvostelu ja traileri:

Arvostelu | Julman väkivaltainen Speak No Evil on kauhuelokuva, joka ei jätä katsojaa rauhaan