Uusimmat

Huhu: Intel korottaa prosessorin maksimilämpötilaa Arrow Lake -prosessoreista alkaen

Kuva: © Intel

19.07.2024 18:23 Muropaketin toimitus

Intel on väitetysti nostamassa tulevien prosessoreiden suurinta sallittua lämpötilaa 105 celsiusasteeseen aiemmasta 100 asteesta. Uusi määritys on voimassa ainakin Arrow Lake- ja Panther Lake -sukupolven prosessoreissa.

Varsin luotettavaksi osoittautunut vuotaja, Jaykihn, paljasti jälleen uusia yksityiskohtia. Tällä kertaa paljastuksen kohteena oli Intelin tulevat Arrow Lake -koodinimelliset ja niitä seuraavat Panther Lake -prosessorit. Jaykihnin väitteen mukaan Intel olisi nostamassa prosessoreiden suurinta sallittua lämpötilaa 105 celsiusasteeseen Arrow Lake -sukupolvesta alkaen. Aiemmin tuo maksimilämpötila on ollut (TJMax, eli maximum thermal junction temperature) 100 celsiusastetta. Prosessorin lämpötilan saavuttaessa TJMax-tason, prosessori throtlaa, eli automaattiset suojausmekaniikat tiputtavat prosessorin käyttöjännitettä ja kellotaajuuksia, jotta lämpötila saadaan laskemaan. Asiasta ensimmäisenä uutisoi Tom’s Hardware.

Vertailun vuoksi AMD:n prosessoreissa vastaava TJMax-luku on 95 celsiusastetta.

Korkeampi TJMax-arvo lupailee sitä, että prosessorin pystyy venyttämään lämpötilojen puolesta vielä pidemmälle. Toisaalta se lupailee myös sitä, että piiri on laadultaan niin hyvä, että tuo kohotettukaan maksimilämpötila ei heijastu merkittävästi sen käyttöikään.