Uusimmat

Windows 11 saavutti virstanpylvään markkinaosuudessa – Windows 7 pyristelee edelleen mukana

Kuva: Pixabay

09.08.2024 16:06 Muropaketin toimitus

Windows 11 ei ole lähtenyt ihan niin sähäkkään maailmanvalloitukseen kuin jotkin aiemmat Windows-versiot. Heinäkuussa se kuitenkin saavutti yhden virstanpylvään.

Microsoftin käyttöjärjestelmä Windows 11 nousi heinäkuussa yli 30 prosentin markkinaosuuteen. Siinä meni aika kauan, sillä käyttöjärjestelmä julkaistiin vuoden 2021 toisella puoliskolla.

Statcounterin mukaan Windows 11:n markkinaosuus on nyt 30,83 prosenttia. Se nousi kesäkuusta 1,08 prosenttiyksikköä. Edellisen vuoden heinäkuusta kasvua oli 7,17 prosenttia.

Windows 7 ei suostu katoamaan pelikentältä, ja sillä on edelleen 3,04 prosentin markkinaosuus. Windows 7 oli pidetty käyttöjärjestelmä, ja osa ei halua siitä selvästikään luopua.

Markkinoilla odotetaan nyt, miten Windowsin markkinaosuuteen vaikuttavat Qualcomm Snapdragon X Elite -suorittimilla myytävät, Windowsia käyttävät Arm-kannettavat.

Ne tarjoavat periaatteessa saman käyttökokemuksen kuin x86-kannettavat, mutta pidemmällä akun käyttöajalla ja pienemmällä virrankulutuksella. Niissä on kuitenkin edelleen omat pienet ongelmansa – etenkin jos niitä haluaa käyttää muussakin kuin yksinkertaisessa toimistokäytössä.

Alla video, jolla tarkastellaan Snapdragon X Elite -kannettavien hyviä ja huonoja puolia.