Uusimmat

AMD varmisti vetäytymisensä huippunäytönohjainten markkinoilta – johtaja paljasti uuden strategian idean

Kuva: @ AMD

11.09.2024 10:45 Markku Leppilampi

AMD ei aio yrittää enää kilpailla Nvidian parhaiden näytönohjainten kanssa. Näytönohjainjätti ilmoitti päätöksestään nyt virallisesti.

On jo pidempään huhuttu, että AMD luopuu kaikista suorituskykyisimpien näytönohjainten valmistamisesta. Asiasta mainitsi tovi sitten vuotaja Golden Pig Upgrade. Nyt myös AMD on varmistanut asian.

AMD:n johtajistoon kuuluva Jack Huynh sanoi, että AMD tulee keskittymään markkinaosuuden kasvattamiseen PC-näytönohjainten markkinoilla. AMD:n osuus näytönohjainmarkkinoista on tällä hetkellä vain 12 prosenttia Nvidian dominoidessa markkinaa.

Hyunhin mukaan pieni markkinaosuus on ongelma, koska kehittäjiä on vaikea saada AMD:n kelkkaan ainakin pelien optimointiin liittyvissä toiveissa. AMD:n päätavoitteita jatkossa on yrittää päihittää Nvidia suorituskyky-hinta-vertailussa, joka voisi lisätä markkinaosuutta.

Vielä yhtenä syynä AMD:n päätöksessä nähdään huippumallien alhaiset myyntivolyymit. Kaiken kehitystyön ja korkeiden valmistuskustannusten ei katsota olevan vaivan väärti.

AMD:n suorituskykyisimmät näytönohjaimet tulevat jatkossa olemaan ylempää keskitasoa. Nvidia GeForce RTX 5090 ei näin ollen tule saamaan haastajaa AMD:lta.

AMD:n seuraava näytönohjainsukupolvi on Radeon RX 8000. Sen odotetaan saapuvan markkinoille vuoden 2025 alkupuolella.

LUE MYÖS: AMD haluaa Nvidian CUDA-tyyppisen ratkaisun – kuluttaja- ja datakeskusarkkitehtuurit yhdistyvät

Markku Leppilampi

"Olen useampiin medioihin työskentelevä, monista aihepiireistä kiinnostunut toimittaja. Eri verkkolehtiin tulee raapustettua juttuja muun muassa elokuvista, tekniikasta, tieteestä ja terveydestä. Muropakettiin olen naputellut vuodesta 2019 saakka tietotekniikan maailmaan liittyviä uutisia maustettuna mobiilijutuilla, ja teen myös laitetestejä. Pelisuosikkeihini kuuluvat ainakin Counter-Strike: Global Offensive, Battlefield-sarja, Civilizationit, Cities: Skylines ja Heartstone."

Muropaketin uusimmat