Uusimmat

Lexarilta SD-kortti ominaisuudella jota ei ole ennen nähty

Kuva: Lexar

17.09.2024 07:56 Muropaketin toimitus

Lexar esitteli uusia SD-muistikortteja. Niistä kaksi kuuluu Armor-mallistoon.

Uudet mallit ovat Armor Gold SD UHS-II, Armor Silver Pro SD UHS-II ja Professional Gold Pro SDXC Express.

Muistikorteissa on yksi silmiinpistävä erikoisuus. Lexarin mukaan ne ovat maailman ensimmäisiä pääasiassa terästä materiaalina käyttäviä SD-muistikortteja.

Lexar kertoo, että muistikortit sopivat käytettäväksi haastavissa ympäristöissä. Käyttötarkoituksia voisivat olla esimerkiksi kannettavan tietokoneen käyttö ulkona tai kuvaaminen luonnossa.

Lexarin mukaan kortit ovat selvästi vastustuskykyisempiä taipumiselle kuin muoviset kortit. Niissä on myös IP68-standardointi, joka takaa vesi- ja pölysuojauksen.

Armor Gold SD UHS-II- ja Armor Silver Pro SD UHS-II -muistikortit tarjoavat 280 megatavun lukunopeuden sekunnissa. Kirjoitusnopeudet ovat 205 ja 160 gigatavua. Kortit soveltuvat esimerkiksi 8K RAW -videon tallentamiseen.

Niin ikään uusi tarjokas Lexar Professional Gold Pro SDXC Express yltää jopa 1700 megatavun lukunopeuteen. Se on SD 8.0 -sertifioitu. Tässä kortissa ei tiettävästi ole käytetty terästä materiaalina.

SD-kortteja on saatavilla ainakin 128, 256, 512 gigatavun ja yhden teratavun teratavun kapasiteeteissa. Hinnoittelusta ja saatavuudesta ei ole vielä tietoa.