Uusimmat

Logitechilta uusi matalaprofiilinen G915 X -pelinäppäimistö – varustettu uudenlaisilla kytkimillä

Kuva: Logitech

17.09.2024 21:00 Muropaketin toimitus

Logitech julkaisi G915 Lightspeed -pelinäppäimistön vuonna 2019. Nyt Logitech on julkaissut siitä uuden Logitech G915 X -malliversion, joka on samalla valmistajan uusi lippulaivamalli.

Matalaprofiilinen 23 millimetrin korkuinen G915 X on ohuin Logitechin valmistama pelinäppäimistö. Siinä käytetään uudenlaisia galvanoituja kytkimiä, joiden kerrotaan olevan vakaammat ja hiljaisemmat kuin aiemman sukupolven kytkimet. Samalla uudet ristikytkimet helpottavat näppäimistöhattujen vaihtamista ja räätälöintiä.

Näppäimistössä myös painallusvaste on lyhentynyt 1,5 millimetristä 1,3 millimetriin. Pieneltä vaikuttava ero on painallusnopeudessa merkittävä.

Uusien näppäimistöhattujen pintamateriaali on PBT-seosta. Näppäimistön rungon alumiininen peitelevy on nyt 1,5 millimetriä paksu aiemman version 1,2 millimetrin sijaan. Tämä tekee näppäimistöstä entistä jämäkämmän ja näin myös vakaamman kirjoitus- ja pelikäytössä.

Jo aiemmasta mallista tuttu kolmikantainen liitettävyys eri laitteisiin on yhä mukana. Näppäimistö on liitettävissä langattomasti joko Lightspeed- tai Bluetooth-tekniikkaa käyttäen tai langallisesti USB-kaapelilla.

Ilman taustavaloa näppäimistön akusta riittää virtaa yhdellä latauksella jopa 800 tunniksi. Täydellä taustavalon kirkkaudella ja Lightspeed-tekniikkaa käyttämällä virtaa riittää yhdellä latauksella 36 tunniksi. G915 X:n numeronäppäimistöä vailla oleva tenkeyless-malli kykenee yhdellä latauksella ilman taustavaloa jopa tuhanteen käyttötuntiin ja täydellä valaistuksella 42 tunnin käyttöön.

Kuva: Logitech

Logitech G915 X -näppäimistöissä on entuudestaan tuttujen ominaisuuksien eli G-painikkeen, äänenvoimakkuuden säätimen ja mediapainikkeiden lisäksi Keycontrol-toiminto. Sen ansiosta eri näppäimistä voidaan luoda monitoimisia erikoisnäppäimiä tai muodostaa näihin makrotoimintoja. Lisäksi näppäimistössä on hallittava ja räätälöitävä Lightsync RGB -värivalaistus sekä yhdeksän G-painiketta eri pikatoimintoja varten.

Valmistajan tiedotteen mukaan täysikokoinen Logitech G915 X Lightspeed ja ilman numeronäppäimistöä oleva Logitech G915 X Lightspeed TKL tulevat langattomina saataville lineaari-, taktiili- ja klikkikytkimillä mustana ja valkoisena 249 ja 229 euron hinnoin. Täysikokoinen Logitech G915 X tulee langallisena saataville lineaari- ja taktiilikytkimillä mustana 199 euron hintaan.