Uusimmat

Ihme että ikäraja ei ole K18 – Syksyn sairain elokuva tulee Suomeen ensi viikolla ja on varmasti monelle liikaa

Kuva: © Working Title Films/Mubi

19.09.2024 09:23 Muropaketin toimitus

Demi Mooren tähdittämä The Substance on ollut kauhupiireissä vuoden puhutuimpia elokuvia. Ensi viikolla sen voi nähdä myös Suomessa.

Vahvasti body horroriin nojaava The Substance on kuin yhdistelmä David Cronenbergin Kärpästä (1986) ja Darren Aronofskyn Unelmien sielunmessua (2000). Eipä siis ihme, että elokuva on kerännyt paljon huomiota Cannesin ensiesityksestään lähtien. Vaikutuksen katsojiin ovat tehneet myös pääosia esittävät Demi Moore ja Margaret Qualley, jotka antavat kameran edessä tasan kaikkensa.

Juonikuvaus kertoo The Substancesta seuraavaa:

”Demi Moore on ex-filmitähti Elizabeth Sparkle, joka saa yllättäen potkut suositusta fitness-tv-ohjelmastaan. Korkealta putoavaa tähteä kiehtoo mystinen Substance -huume, joka muuttaa hänet hetkellisesti nuoreksi ja kauniiksi Sueksi (Margaret Qualley). Aineeseen liittyy vain yksi sääntö: viikko per kroppa. Ei poikkeuksia. Täydellistä, eikö?”

The Substancessa riittää verta, alastomuutta, väkivaltaa, ahdistusta, satiiria ja vaikka mitä muuta, eikä elokuva todellakaan sovi kaikista herkkävatsaisimmille katsojille. Suomessa Coralie Fargeatin uutuus on saanut ikärajaksi K16 (joskin KAVIn sivuilla lukee kirjoitushetkellä edelleen erheellisesti K12), mikä tuntui etenkin leffan loppupuolella poikkeuksellisesti turhan matalalta.

X-palvelussa The Substancea mainostetaan nyt niin sanotulla reaktiovideolla, jollaisia on julkaistu kauhuelokuvista jo pitkään. Aika teatraalisia reaktioita on tarjolla nytkin, vaikka taltiointi on väitetysti tapahtunut tavallisen yleisön kanssa. The Substancen kohdalla reaktiot voi kuitenkin uskoa aidoiksi. Ihan tämän luokan mutilointia ei olisi odottanut Demi Mooren kaltaisen ison tähden elokuvasta löytyvän.

The Substance esitetään ensi viikolla ensin Rakkautta & Anarkiaa -festivaaleilla Helsingissä, ja perjantaina 27. syyskuuta alkaa laajempi Suomen levitys.

Muropaketin arvio julkaistaan ensi viikolla.