Uusimmat

Brad Pitt ajaa uudessa elokuvassa oikeaa Formula 1 -autoa, eikä siinä päässyt kuvaaja helpolla

Kuva: © Apple TV+

24.09.2024 09:20 Muropaketin toimitus

Brad Pitt esittää pääosaa tulevassa Formula-elokuvassa F1.

Top Gun: Maverick -ohjaaja Joseph Kosinski tiimeineen kuvaa parhaillaan ensi kesänä julkaistavaa Formula 1 -elokuvaansa F1, jonka pääosaa esittää Brad Pitt. Aivan kuten Tom Cruise halusi itse lentää lentokonetta Maverickissa, niin myös F1:ssa Brad Pitt ajaa itse oikeaa Formula 1 -autoa.

Kuvaajalle tämä tiesi haasteita. Varietyn haastattelussa Oscar-palkittu kuvaaja Claudio Miranda kertoo, että joutui Sonyn kanssa kehittelemään kokonaan uudenlaisen kameran vauhdikkaiden kohtausten kuvausta varten.

F1:ssa käytettiin saman tyyppistä, pieneen tilaan kuten lentokoneen tai kilpa-auton ohjaamoon sijoitettavaa kameraa, kuin Maverickissa. F1:ssa kameran piti kuitenkin olla vieläkin kompaktimpi.

“Formula 1:ssa näyttelijät ajoivat autoja itse… Joten meillä oli oltava riittävän pieni kamerajärjestelmä, jotta voimme varmistaa, että [Pitt] voi yhtä aikaa ajaa ja nähdä, ja me saamme haluamamme otokset”, Miranda kertoo.

Jokaiseen autoon asennettiin neljä kameraa, joiden liikettä ja tarkennusta voitiin ohjata etänä.

“Käytimme todella paljon aikaa saadaksemme autot valmiiksi. Sony todella kuunteli meitä tässä”, kuvaaja sanoo ja muistuttaa, että joissakin kohtauksissa stunt-kuskien nopeus oli yli 320 kilometriä tunnissa.

F1:n kuvaukset ovat edelleen käynnissä. Mirandan mukaan elokuvan ensimmäisessä teaserissä nähty Pitt on “aikaista Bradia”. Kuvaajan mukaan näyttelijä on “itse asiassa paljon nopeampi nyt”.

F1 saa näillä näkymin ensi-iltansa 27. kesäkuuta 2025.