Uusimmat

Intelin 0x12B-päivitys suorittimille jäänee viimeiseksi – ”se on korjattu”

Kuva : @ Intel

07.10.2024 16:50 Muropaketin toimitus

Intel ei aikone enää soutaa ja huovata suoritinpulman korjaamisen parissa.

Intel julkaisi aiemmin mikrokoodipäivityksen 0x129. Sen uskottiin korjanneen Intelin 13. ja 14. sukupolven suorittimien ”Vmin shift” -jänniteongelman.

Vastikään Intel aiheutti hämmennystä julkaisemalla vielä uuden mikrokoodipäivityksen 0x12B. Sen yhteydessä Intel kertoi tehneensä Vmin Shift Instability -ongelman selvittämiseksi laajoja tutkimuksia.

Intel kertoi paikallistaneensa Vmin Shift Instability -ongelman CPU-ytimen sisäiseen kellopuupiiriin, joka on erityisen herkkä vioille korkeissa jännitteissä ja lämpötiloissa. Intel havaitsi, että tällaiset olosuhteet voivat aiheuttaa kellopuupiirin kulumista ja järjestelmän epävakautta.

Pian sen jälkeen 0x12B-päivitystä testattiin, ja sen havaittiin hidastavan tietokonetta. Hidastuminen ei ollut kuitenkaan mitenkään käänteentekevän merkittävää.

Intel on nyt tiedottanut lisää päivityksestä. Intel sanoi The Vergelle seuraavasti:

– Kyllä, vahvistamme, että tämä on syynä (jänniteongelmaan) ja että se on korjattu, Intelin tiedottaja Thomas Hannaford sanoi viitaten ”Vmin Shift” -ongelmaan.

Uusia päivityksiä vikaan ei näin ollen ole odotettavissa, ellei jotain uutta ilmene. Mikrokoodi jaetaan emolevyvalmistajien BIOS-päivitysten mukana.