Uusimmat

Tältä näyttää taskukokoinen ja taitettava PC – varustettu AMD Ryzen -suorittimella

Kuva: Shanghai Shoujie Technology Co., Ltd / Kickstarter

08.10.2024 07:52 Muropaketin toimitus

Tällaista olisi kätevä kuljettaa mukana. Akunkestoakin riittää toviksi.

Tom’s Hardware bongasi mielenkiintoisen Kickstarter-projektin, jonka tarkoituksena on tuoda markkinoille pienikokoinen PC-tietokone. Sen erikoispiirteenä on taitettavuus.

Thaimaassa kehitetty Lunar näyttää pienelle näppäimistölle, joka taittuu keskeltä pienikokoisempaan tilaan. Minikokoisen tietokoneen kerrotaan mahtuvan jopa taskuun.

Laitteessa on AMD Ryzen 8840U -suoritin, ja siihen on mahdollista valita kaksi eri konfiguraatiota. Tarjolla on 16 gigatavua muistia ja 512 gigatavun SSD-asema tai vaihtoehtoisesti 32 gigatavua muistia ja teratavun SSD-asema.

Yhteyksinä toimii Wi-Fi 6 ja Bluetooth 5.2. Liitäntöinä siinä on yksi USB Type-A (USB 3.0) ja kaksi USB Type-C (USB 3.2 ja USB4) -liitäntää.

Kuva: Shanghai Shoujie Technology Co., Ltd

Mininäppäimistöllä varustetussa PC:ssä on 59,2 Wh (16 000 mAh) akku, jonka myötä tietokonetta voi käyttää kevyessä toimistokäytössä 8-10 tuntia.

Tietokoneen luvataan tarjoavan täysi Windows-kokemus. Näyttöä siinä ei ole, joten se täytyy kytkeä erilliseen näyttöön. Vaihtoehtoisesti näyttökuvan voi suoratoistaa erilaisiin laitteisiin. Tietokoneen voi parittaa myös AR- tai VR-lasien kanssa.

Laitteen kehitystä voi tukea ennakkotilaamalla sen edullisimmillaan hintaan 600 dollaria (545 euroa). Kickstarter-projekteista täytyy muistaa, että tuote ei välttämättä tule koskaan markkinoille.

Tuotteen Kickstarter sivuilla kerrotaan kehittäjäryhmän olevan osa yritystä Shanghai Shoujie Technology. Kickstarter-sivuston mukaan tähän mennessä on valmistettu 400 testilaitetta. Alla video tuotteesta.