Uusimmat

Jokerin jatko-osa floppasi USA:ssa selvästi ja sai katsojilta historiallisen pahat haukut

07.10.2024 07:44 Muropaketin toimitus

Kuva: © 2024 Warner Bros. Entertainment Inc.

Perjantaina elokuvateattereihin saapunut Joker: Folie à Deux on menestynyt vielä odotettuakin kehnommin.

Joker: Folie à Deuxille povattiin ennakkoon USA:sta vähintään 50 miljoonan dollarin avausviikonloppua. The Hollywood Reporterin mukaan lipunmyynti jäi kuitenkin synkästä ennusteesta selvästi: taaloja kilahti kassaan vain 40 miljoonaa dollaria.

Elokuvasarjan avausosa Joker ylsi vuonna 2019 96,2 miljoonaan dollariin, joten romahdus oli melkoinen.

Eivätkä huonot uutiset jää Todd Phillipsin ohjaaman elokuvan kohdalla jääneet siihen. THR:n mukaan valtaosa Joker: Folie à Deuxin yleisöstä ei ole pitänyt näkemästään pätkääkään; elokuvan CinemaScore arvosana on vain D. Se on surkein arvosana, minkä yksikään ison budjetin supersankarielokuva on koskaan yleisöltä saanut.

Vastaanotto on ollut kylmä myös Rotten Tomatoesin puolella. Kriitikoiden puolella elokuvan tuoreusaste on 33 prosenttia, ja suuren yleisön kohdalla vain 30 prosenttia.

Maailmalta Joker: Folie à Deux on kerännyt 81,1 miljoonaa dollaria, mikä vastaa ennusteita. Yhteensä elokuvalla on siis avausviikonlopun jälkeen kasassa 121,1 miljoonaa dollaria. Budjetti oli noin 200 miljoonaa dollaria, joten järin hyvältä ei tilanne näytä Warner Bros. -studion kannalta.

Arvostelu | Ontto, iloton ja ankea Joker: Folie à Deux on täysin tarpeeton jatko-osa