Uusimmat

Christopher Nolan on todennäköisesti raivona Joker: Folie à Deuxin lopun takia

Kuva: © Warner Bros. Entertainment Inc.

09.10.2024 09:39 Muropaketin toimitus

Ohjaaja Todd Phillips suunnitteli Arthur Fleckin viiltävän kasvoilleen Jokerin (2019) lopussa samanlaiset jäljet kuin mitä Heath Ledgerillä oli Yön ritarissa (2008). Tämä ei Christopher Nolania miellyttänyt.

The Hollywood Reporterin mukaan Christopher Nolan piti huolen siitä, ettei Todd Phillips saanut tahtoaan läpi ja näin ollen Joaquin Phoenixin esittämä ”Jokeri” vain maalasi kasvonsa Jokerin lopussa silpomisen sijaan.

Nolan oli vielä Jokerin tekemisen aikoihin Warner Bros. Picturesin tärkeimpiä ohjaajia ja sangen vaikutusvaltainen tekijä studion nokkimisjärjestyksessä. Tenetin (2020) jälkeen Nolan kuitenkin lähti Warnerilta, mikä johti yhdistettynä Jokerin miljardin dollarin menestyksen kanssa siihen, että Phillips sai tehdä jatko-osan kanssa aika tavoin mitä halusi.

Ja kuten Joker: Folie à Deuxin nähneet tietävät, sisältää elokuvan viimeinen kohtaus niin selvän viittauksen Yön ritarin Jokeriin, että YouTube on jo ehtinyt täyttyä videoista, joissa selvennetään, etteivät elokuvat ole oikeasti yhteydessä toisiinsa.

Christopher Nolan ei ole julkisesti Joker: Folie à Deuxia kommentoinut, mutta on helppo kuvitella ohjaajan olevan aikamoisen hiilenä Todd Phillipsin tempauksen johdosta.

Arvostelu | Ontto, iloton ja ankea Joker: Folie à Deux on täysin tarpeeton jatko-osa