Uusimmat

Robert Eggersin uusi Nosferatu-elokuva on Twilightin vastakohta: “Teemme vampyyreista taas pelottavia”

Kuva: Aidan Monaghan / © 2024 FOCUS FEATURES LLC

10.10.2024 07:45 Muropaketin toimitus

Nosferatu-uusintaversio saapuu Suomen valkokankaille tammikuun alussa.

Nosferatu-elokuvan uusintaversion ohjaaja-käsikirjoittaja Robert Eggers kertoo Total Filmin jutussa halunneensa tehdä vampyyreista taas pelottavia. Bill Skarsgård esittää goottikauhussa Count Orlokia, josta Eggers tahtoi tehdä täydellisen vastakohdan Twilight-vampyyreille.

”Vampyyrielokuvissa ollaan menty Edward Cullen -osastolle, jossa verenimijät ovat kaikkea muuta kuin pelottavia. Me menimme päinvastaiseen suuntaan. Vampyyrit olivat aikoinaan niin pelottavia, että ihmiset kaivoivat ruumiita haudoista, pilkkoivat ne ja sytyttivät palamaan. Mielestäni ansaitsemme jälleen karmivan ja pahalta löyhkäävän elävän kuolleen.”

Nosferatu on tietysti uusintaversio F. W. Murnaun vuoden 1922 kauhuklassikosta, joka itsessään oli vailla lupia tehtyä versio Bram Stokerin Draculasta.

Skarsgårdin lisäksi elokuvassa esiintyvät Lily Rose-Depp, Willem Dafoe ja Nicholas Hoult. Mukana ovat myös muun muassa Aaron Taylor-Johnson, Emma Corrin, Ralph Ineson ja Simon McBurney.

Nosferatu saa Suomen ensi-iltansa 3. tammikuuta.

Alkuperäisen Nosferatun voi striimata kuukausimaksua vastaan muun muassa Mubista. Elokuvan tekijänoikeudet ovat rauenneet, joten se löytyy kokonaisuudessaan myös YouTubesta. Werner Herzogin upea vuoden 1979 Nosferatu löytyy Mubin lisäksi myös Prime Videosta.