Uusimmat

Kahdesta Nvidian näytönohjaimesta voi olla nyt pulaa – toisesta vain väliaikaisesti

Kuva: Nvidia

11.10.2024 07:49 Markku Leppilampi

GeForce RTX 4060 Ti- ja GeForce RTX 4090 -näytönohjaimia saa jatkossa heikommin.

Nvidian oletettu valmistautuminen GeForce RTX 5090 -näytönohjaimen tuotantoon on alkanut hiljalleen vaikuttaa GeForce RTX 4090 -näytönohjaimen saatavuuteen. Varastojen kerrotaan tyhjenevän, ja se on jo vaikuttanut hintojen nousuun.

Nyt myös GeForce RTX 4060 Ti -näytönohjaimen saatavuus on heikkenemässä. Syynä on, että siihen soveltuvat Nvidian grafiikkapiirit menevät nyt kannettavien tietokoneiden näytönohjaimiin.

Heikompi saatavuus on Tom’s Hardwaren tietojen mukaan GeForce RTX 4060 Ti -näytönohjaimen osalta väliaikaista. Hetkellinen heikompi saatavuus koskee ainakin Kiinaa, mutta mahdollisesti myös muuta maailmaa.

GeForce RTX 4060 Ti on yksi Nvidian suosituimmista keskitason näytönohjaimista. Sen katuhinta Suomessa liikkuu 400 ja 500 euron tienoilla mallista riippuen.

LUE MYÖS: Jensen Huang puhuu CES-tapahtumassa – nyt odotetaan kovaa julkistusta

Markku Leppilampi

"Olen useampiin medioihin työskentelevä, monista aihepiireistä kiinnostunut toimittaja. Eri verkkolehtiin tulee raapustettua juttuja muun muassa elokuvista, tekniikasta, tieteestä ja terveydestä. Muropakettiin olen naputellut vuodesta 2019 saakka tietotekniikan maailmaan liittyviä uutisia maustettuna mobiilijutuilla, ja teen myös laitetestejä. Pelisuosikkeihini kuuluvat ainakin Counter-Strike: Global Offensive, Battlefield-sarja, Civilizationit, Cities: Skylines ja Heartstone."

Muropaketin uusimmat