Uusimmat

Jaossa oleva Windows 11 -päivitys rohmuaa käyttäjien levytilan – ”massiivinen päänsärky”

14.10.2024 07:47 Muropaketin toimitus

Microsoftin suuri Windows 11 -käyttöjärjestelmän 24H2-päivitys saapuu osalle käyttäjistä aiemmin ja osalle myöhemmin. Ne, jotka ovat päivityksen saaneet, ovat saattaneet havaita ongelmia.

Kerroimme aiemmin 24H2-päivityksen voineen aiheuttaa taustakuvasovellusten rikkoutumisia, ongelmia Asphalt 8 -pelissä, Easy Anti-Cheat -ohjelman rikkoutumisen tai sinisen kuolemanruudun ilmestymisen. Lisäksi on havaittu Safe Exam Browseriin sekä sormenjälkitunnistimiin liittyviä ongelmia. Joihinkin tietokoneisiin, joissa on ollut päivittämätön Intelin audioajuri, on saattanut ilmestyä sininen kuolemanruutu.

PC World kertoi 24H2-päivityksen olleen monille käyttäjille ”massiivinen päänsärky”. Julkaisun mukaan ongelmia pulpahtelee edelleen pinnalle.

Windows Latest kertoo uudesta ongelmasta, joka koskee levytilaa. 24H2-päivitys saattaa jättää asennuksen jälkeen tietokoneen tallennusasemalle 8,63 gigatavun kokoisen cache-kansion, joka ei poistu itsestään, eikä sitä voi myöskään tuhota ainakaan ilman käyttäjän pitkää pinnaa ja erikoistoimenpiteitä. Windows Latestin toimittaja kertoi tuhoamisyritysten sijaan päätyneensä asentamaan Windowsin uudelleen.

Microsoft valmistelee korjausta ongelman ratkaisemiseksi, ja se on tarkoitus julkaista osana jotakin tulevaa päivitystä. Cache-kansion voi jättää siihen saakka asemalle, jos tilaa ei tarvitse muuhun käyttöön.

Microsoft Update -päivitykset on mahdollista keskeyttää määrätyksi ajaksi Windowsin päivitysasetuksista. Tämä kannattaa tehdä tietysti vain harkinnan jälkeen. Microsoftin uutisoitiin aiemmin tällä viikolla jo keskeyttäneen 24H2-jakelun osalle Windows 11 -käyttäjistä ongelmien vuoksi.