Uusimmat

Mark Zuckerberg ohitti maailman rikkaimpien listalla toisena olleen miljardöörin – tältä järjestys näyttää nyt

Kuvituskuva: @ Pexels

11.10.2024 18:18 Muropaketin toimitus

Bloomberg keräsi yhteen listan maailman rikkaimmista ihmisistä. Toiselle sijalle nousi Facebookin perustaja Mark Zuckerberg.

Zuckerberg on kerännyt omaisuutensa Facebookilla, ja nykyisin hän luotsaa Facebookista Metaksi nimensä vaihtanutta yritystä, joka omistaa myös Instagramin ja WhatsAppin.

Kaikki kolme ovat edelleen supersuosittuja alustoja, joista kertyy Metalle mainostuloja. Zuckerbergin omaisuuden arvoksi Bloomerg arvioi peräti 188 miljardia euroa. Zuckerberg tiputti kolmanneksi avaruudesta viehättyneen Amazon-perustajan Jeff Bezosin, jonka omaisuuden arvo on listan perusteella 187 miljardia euroa.

Teknologiasektorilla toiminen vaikuttaa kannattavan, sillä ykkösenä on Teslan ja SpaceX:n toimitusjohtaja Elon Musk. Hänen omaisuutensa arvo on selvästi aiemmin mainittua kaksikkoa suurempi – peräti 234 miljardia euroa. Muskin Twitter-kauppaan liittyvät seikkailut kaikkine dramaattisine käänteineen eivät selvästikään ole tehneet hänestä ainakaan kovin paljon köyhempää.

Listan alemmilta sijoilta löytyy järjestyksessä Bernard Arnault, Larry Ellison, Bill Gates, Larry Page, Steve Ballmer, Warren Buffett ja Sergey Brin.