Uusimmat

“Tällä ei ole mitään v-tun väliä” – Andrew Garfield sai Spider-Man-roolin kun ei välittänyt liikaa

Kuva: © Sony Pictures

11.10.2024 14:00 Muropaketin toimitus

Andrew Garfield oli omasta mielestään liian vanha Spider-Manin rooliin.

Andrew Garfield näytteli Peter Parkeria kahdessa, Marc Webbin ohjaamassa The Amazing Spider-Man -elokuvassa ja palasi rooliinsa uudestaan vuonna 2021 julkaistussa Spider-Man: No Way Home -elokuvassa.

Mennessään aikoinaan ensimmäisiin koekuvauksiin tuolloin yli 20-vuotias Garfield piti kuitenkin itseään liian vanhana teini-ikäisen Peterin rooliin. Happy Sad Confused -podcastin haastattelussa Garfield kertoo saaneensa koe-esiintymiseen vinkkejä näyttelijä-coachiltaan Greta Seacatilta.

“Tein ensimmäisen koe-esiintymisen ja ajattelin että olen liian vanha. Olinhan jotain 25-26-vuotias ja esittäisin lukiolaista… Olin yllättynyt että minulle edes annettiin mahdollisuus varsinaisiin koekuvauksiin”, Garfield kertoo.

“Greta antoi minulle hyviä ohjeita: koekuvausta pitää ajatella kuin olisi tekemässä lyhäriä high school -kavereiden kanssa. Tuo ohje auttoi minua avautumaan ja ajattelemaan, ettei tällä ole mitään vitun väliä. Pitämään kanavat auki. Olemaan vapautunut. Tällä ei ole väliä. Ajattele, ettei tällä ole mitään vitun väliä.”

Tämä ohje toimi, sillä Garfield kertoo lähteneensä koekuvauksista hyvällä mielellä – ja lopulta se myös poiki rooliin.

Katso koko haastattelu tästä videosta: