Uusimmat

Yle Areenaan tuli aamulla vuoden 1994 klassikkoelokuva, jota ei ole voinut katsoa mistään pitkään aikaan

15.10.2024 08:35 Muropaketin toimitus
Kissan kuolema

Kuva: © Kinoproduction Oy / Yle

Kuten jo viime viikolla vinkkasimme, Raimo O. Niemen nuorisoklassikko Kissan kuolema saapui aamulla Yle Areenaan. Illalla elokuvan voi katsoa Yle Teemalta kello 22.00.

Kissan kuolema on katsottavissa Yle Areenasta 13. marraskuuta asti.

Elokuvaa kelpaa suositella ainakin Don Huonojen ystäville, sillä Kalle Ahola esittää elokuvassa yhtä keskeisimmistä rooleista Marja Pyykön rinnalla. Elokuvan muita näyttelijöitä ovat Kaija Kangas, Marjaana Maijala, Helena Vierikko ja nuori Peter Franzén.

Juonikuvaus kertoo seuraavaa:

2000-luvulla syntyneet eivät välttämättä saa hidastempoisesta ja osin sangen haparoivastakin Kissan kuolemasta kamalasta irti, mutta ysärinuorisolle Yle tarjoaa mainion nostalgiatripin. Elokuva kannattaa muutenkin katsoa nyt, kun se on taas tarjolla: Kissan kuolemaa ei löydy muista suoratoistopalveluista, eikä edes myynti- tai vuokraversioita ole tarjolla.

Yle Areenasta löytyy nyt myös toinen 1990-luvun nuorisolaiskuvaus; Sairaan kaunis maailma muistetaan erityisesti värikkäästä kielenkäytöstään.

Suomessa tehtiin 1990-luvulla elokuva, jossa sanotaan ”vittu” 358 kertaa – Yle tuo sen vihdoinkin suoratoistoon lokakuussa