Uusimmat

Fujifilm esitteli kohtuuhintaisen X-M5-kameran

Kuva: © Fujifilm

15.10.2024 09:21 Muropaketin toimitus

Fujifilm on laajentanut kameroidensa mallistoa uudella X-M5:llä.

Budjettiystävällinen X-M5 maksaa vain 800 dollaria, eli se on selvästi edullisempi kuin esimerkiksi erittäin suosittu ja edelleen saatavuusongelmista kärsivä X100VI. Uusi X-M5 on tarkoitettu sisäänheittotuotteeksi Fujifilmin peilittömiin järjestelmäkameroihin, joissa on vaihdettavat objektiivit. Valmistajan mukaan se sopii esimerkiksi aloitteleville sisällöntuottajille ja vlogaajille, vaikkei mukana olekaan sisäänrakennettua kuvanvakautusta (IBIS).

X-M5 on 355 gramman painoisena Fujifilmin toistaiseksi kevein X-sarjan runko. Värivaihtoehtoja ovat musta ja hopea, joista hopea saapuu myyntiin ensi kuussa ja musta huhtikuussa. Kamera perustuu 26,1 megapikselin CMOS-kennoon ja X-Processor 5:een. Videon puolesta maksimitarkkuus on 6,2K/30P, kerrotaan tuotesivulla.

Kamerasta löytyy Fujifilmille ominainen rullavalitsin, joilla voi lisätä kuviin filmiä muistuttavan simulaatiofiltterin. Toinen rulla valitsee kuvaustilan. Kuvaaminen tapahtuu LCD-näytöltä, eikä erillistä etsintä ole mukana. Mikrofonina voi käyttää sisäänrakennettua kolmen mikrofonin järjestelmää tai erillistä mikrofonia.

Kameran ohella Fujifilm lanseerasi myös uuden version XF16-55 f/2.8 -objektiivista. Se maksaa 1200 dollaria ja saapuu myyntiin joulukuussa. Toinen uutuus, 500mm f/5.6 OIS WR, taas maksaa 3000 dollaria.