Uusimmat

Warner Bros. koetti houkutella Christopher Nolanin takaisin valtavalla palkkiolla, mutta ohjaaja sanoi studiolle ei

Christopher Nolan / Kuva: © Universal Pictures

17.10.2024 16:00 Muropaketin toimitus

Christopher Nolania eivät miljoonat kovin kiinnostele.

Useat Christopher Nolanin elokuvat ovat olleet lippukassamenestyksiä, mutta ohjaaja itse on rahan sijaan kiinnostuneempi siitä, että saa tehtyä elokuvansa juuri niin kuin itse haluaa. Hän ei esimerkiksi ole hankkinut Hollywoodissa hulppeaa kartanoa vaan asustaa Varietyn uutisen mukaan vaatimattomassa talossa ja ajaa 20 vuotta vanhalla Hondalla.

Nolania eivät lisämiljoonat paljoa hetkauta, mikä näkyy esimerkiksi siinä, että Nolan ja hänen tuottajavaimonsa Emma Thomas tekevät seuraavankin elokuvansa Oppenheimerin julkaisseelle Universalille. Huolimatta siitä, että Warner Bros. tarjosi hänelle paluusta talliinsa seitsennumeroisen summan.

Nolanilla ja Warnerilla on pitkä, yhteinen historia ennen kuin ohjaajalla meni Tenetin julkaisun aikaan sukset ristiin studion kanssa ja hän päätti hypätä Universalin kelkkaan Oppenheimerin kanssa.

“Nolanille tärkeää on, että homma tehdään oikein. Onko markkinointistrategia oikea? Aiotteko hankkia Imaxin? Aiotteko jättää minut rauhaan tehdäkseni elokuvan, jonka haluan tehdä? Kaikki nämä asiat, jotka hän tietää saaneensa Universalin kanssa [Oppenheimerissä]. Miksi hän siis ei menisi Universalille?”, analysoi tilannetta Chapman Universityn elokuvaopintojen dekaani Stephen Galloway.

Nolan on niitä harvoja ohjaajia, joiden nimi itsessään vetää katsojia elokuvateattereihin. Hänen seuraava elokuvansa on kuitenkin vielä mysteeri. On jopa huhuttu, että hän tekisi seuraavan James Bond -elokuvan.