Uusimmat

Britanniassa halutaan jakaa miljoonia älykelloja kansalaisten terveyden parantamiseksi

21.10.2024 14:08 Muropaketin toimitus

Iso-Briannian julkinen terveydenhuoltojärjestelmä National Health Service eli NHS aikoo parantaa ihmisten terveyttä älykellojen avulla.

Britanniassa kaavaillaan teknologisista ratkaisuista pelastajaa NHS:n ja kansakunnan terveyden tulevaisuudelle. 10-vuotissuunnitelmassa miljoonille briteille jaettaisiin käyttöön älykelloja ja mahdollisesti myös älysormuksia, joiden avulla käyttäjät voisivat seurata omaa terveyttään esimerkiksi verenpaineen ja verensokerin tasojen muodossa suoraan kotoa, kertoo Independent.

Verenpaineen arviointi on jo mahdollista useilla kuluttajille myytäville älykelloilla, ainakin mikäli arvion ei tarvitse olla erityisen tarkka. Sen sijaan verensokerin mittausta älykelloihin ei ole vielä onnistuttu tuomaan ainakaan laajassa mittakaavassa ja ylipäätään neulaton verensokerin mittaus on vielä kehityksen alla oleva ominaisuus.

Lisäksi Britanniassa aiotaan pitää kiinni pidetystä perhelääkärijärjestelmästä ja tuoda naapurustoihin terveyskeskuksia joissa terveyspalveluiden käyttäminen olisi helpompaa. Terveystiedot on myös tarkoitus kerätä keskitetymmin yhteen paikkaan.

Muropaketin uusimmat