Uusimmat

Uusi Amerikan Psyko tekeillä – ohjaaja on tehnyt yhden vuoden 2024 parhaista elokuvista

Ohjaaja Luca Guadagnino elokuvan Challengers kuvauksissa / © 2023 Metro-Goldwyn-Mayer Pictures Inc.

21.10.2024 08:56 Muropaketin toimitus

Erinomaisesta Challengers-elokuvasta (2024) tuttu Luca Guadagnino ohjaa uuden adaptaation Bret Easton Ellisin Amerikan psyko -kirjasta.

Call Me By Your Name -elokuvasta ja Suspiria-kauhuleffan uudelleentulkinnasta tuttu ohjaaja Luca Guadagnino on kiireinen mies. Tämän vuoden kehutuimpiin leffoihin lukeutuvan Challengers-elokuvan lisäksi hänen ohjaamansa Queer sai maailmanensi-iltansa jo syyskuussa Venetsian elokuvajuhlilla.

Daniel Craigin tähdittämä Queer saapuu Yhdysvalloissa teatterilevitykseen 27. marraskuuta. Suomen ensi-ilta ei ole vielä tiedossa.

Nyt Deadline uutisoi Guadagninon ohjaavan uuden Amerikan psyko -elokuvan. Ohjaajan ja Lionsgaten neuvottelut pestistä ovat aivan loppusuoralla.

Guadagninon elokuvalla ei ole mitään tekemistä vuoden 2000 Christian Balen tähdittämän leffan kanssa, vaan se on uusi adaptaatio Bret Easton Ellisin vuoden 1991 Amerikan psyko -kirjasta.

Uuden tulkinnan käsikirjoituksesta vastaa muun muassa elokuvista The Bourne Ultimatum, The Informant! ja Contagion tuttu Scott Z. Burns. Näyttelijöistä tai ensi-illasta ei ole vielä tietoa.

Guadagninon ohjaama After the Hunt -elokuva on jo myös kuvattu.

Jälkityövaiheessa oleva trilleri nähdään ensi vuoden puolella. Sitä tähdittävät muun muassa Julia Roberts, Ayo Edebiri, Andrew Garfield, Michael Stuhlbarg ja Chloë Sevigny.

Muropaketin uusimmat