Uusimmat

Netflixistä lähtee tänään Tom Hanksin klassikkoleffa, joka ärsyttää monia Quentin Tarantinon faneja

Kuva: © Thibault Penin / Unsplash

21.10.2024 13:32 Muropaketin toimitus

Netflixistä lähtee tällä viikolla vain kourallinen elokuvia. Niistä maineikkain on Tom Hanksin vuonna 1994 ilmestynyt Forrest Gump, joka täytti kesällä 30 vuotta.

Winston Groomin romaaniin pohjautuva Forrest Gump sai maailmanensi-iltansa Los Angelesissa kesäkuussa 1994, ja pääsi laajempaan levitykseen heinäkuussa. Suomeen Robert Zemeckisin liki 680 miljoonan dollarin jättihitti saapui vasta saman vuoden lokakuussa. Katsojia elokuvalle kertyi huimat 593 000

Forrest Gump keräsi 13 Oscar-ehdokkuutta, ja lähti gaalasta kuuden pystin kanssa. Kaikki eivät olleet asiaan tyytyväisiä.

”Forrest Gumpin ongelma on se, että elokuva keräsi miljardi dollaria. Jos se olisi ollut vain menestyselokuva, Bob [ohjaaja Robert Zemeckis] ja minä olisimme olleet neroja, mutta koska elokuvasta tuli äärimmäisen menestynyt, me olimmekin pahoja neroja”, Tom Hanks kuittasi The New York Timesin haastattelussa pari vuotta sitten.

”Onko se sitten paha ongelma? No ei, mutta Forrest Gumpia ei oteta mukaan kaikkien aikojen parhaita elokuvia käsitteleviin kirjoihin, koska leffa on muka imelä nostalgiajuhla. Joka vuosi julkaistaan artikkeli ’elokuvasta, jonka olisi pitänyt voittaa parhaan elokuvan Oscar’, ja se kertoo aina Pulp Fictionista”.

Viikon kaikki lähtijät Netflixissä ovat:

Maanantai 21.10.2024

Alvin ja pikkuoravat
Alvin ja pikkuoravat 2
Alvin ja pikkuoravat 3
Alvin ja pikkuoravat reissussa
Forrest Gump

Sunnuntai 27.10.2024

The Invitation