Uusimmat

Ylen suosittu Pentulive alkaa taas – yksi asia on hyvä palauttaa mieleen ennen perjantaita

Kuva: © Yle / Yle

22.10.2024 09:00 Muropaketin toimitus

Ylen suosittu Pentulive saapuu Yle Areenaan perjantaina 25. lokakuuta.

Moni on innoissaan Pentulivestä ennen kaikkea suloisten pentujen takia, mutta uuden tuotantokauden äärellä on hyvä muistaa, että pennut eivät ole putkahtaneet maailmaan vielä kameran käynnistyessä, eikä kukaan pysty vielä tässä vaiheessa antamaan satavarmaa arviota myöskään siitä, milloin rääkyleet syntyvät.

Asia voi olla harmituksen aihe etenkin lapsiperheissä, mutta Pentuliven alussa seurataan vasta tulevan pentueen emokoiraa, joka on tällä kertaa rodultaan bordercollie.

Ylen tiedotteessa uutta Pentuliveä kuvaillaan seuraavasti:

Valoisin aika tulee taas, kun rakastettu Pentulive alkaa!
Tuleva emo on bordercollie, joka taitaa sekä agilityradat että tottelevaisuuskilpailut.

Älykäs ja oppivainen – näin bordercolliesta väitetään, mutta millaiseksi todellisuus paljastuu Ylen Pentulivessä, kun siinä seurataan pentujen edesottamuksia syntymästä luovutusikään asti?

Ylen Pentulive suo ainutlaatuisen mahdollisuuden nähdä pentujen syntymä ja seurata niiden kasvua kahdeksan viikon ajan kuuroista ja sokeista pötkylöistä luovutusikäisiksi riiviöiksi.

Luvassa on suloista pentukaaosta, kun pötkylöitä punnitaan ja totutetaan ihmismaailman tavoille. Suorana pentulaatikosta nähdään myös karvapalleroiden ensimmäiset kömpelöt nahistelut ja karkausyritykset.

Kamerat käynnistyvät jo neljättä kertaa lokakuun lopussa, kun emon laskettu aika lähestyy. Pentujen temmellystä seurataan melkein jouluun saakka – aina siihen asti, kun pennut siirtyvät uusiin koteihinsa.

Yle Areenassa seurattavan livelähetyksen lisäksi pääset mukaan myös Pentuliven huippusuosittuun chat-yhteisöön, ehdottamaan erilaisia tapahtumia pentulaatikkoon ja saat tuoretta tietoa suoraan koiratutkijoilta.

Tervetuloa viettämään syksyn suloisimpia hetkiä bordercollie-perheen parissa!

Areenasta löytyy materiaalia myös Pentuliven aikaisemmilta kausilta, jos sarjaa haluaa fiilistellä ennen perjantaita.