Uusimmat

Mozilla julkaisi Firefox 5:n

22.06.2011 00:14 Ville Suvanto

ff5Viime viikolla uutisoimiemme alustavien tietojen mukaisesti Mozilla on julkaissut tänään Firefox-selaimensa 5-version. Firefox 5 on Mozillan ensimmäinen selain, joka on seurausta yrityksen uudesta Chrome-selaimen viitoittamasta nopean julkaisun kehityssyklistä. Firefox 4 -selain julkaistiin vasta kolme kuukautta sitten ja ottaen huomioon sen myöhästymiset kuukausikaupalla, harva uskoi Firefox 5:n julkaisun olevan edessä näin nopealla aikataululla.

Firefox 5 on saatavilla Windows-, Linux- ja Mac OS X -käyttöjärjestelmille, ja Mozillan mukaan siinä on mukana yli 1000 korjausta ja suorituskykyparannusta. Mozillan uutukaisessa on parannettu muun muassa JavaScriptiä, verkkosuorituskykyä, muistinkäyttöä ja lisäksi tuettujen standardien listaa on kohennettu HTML-, XHR-, MathML- ja esimerkiksi SMIL-standardeilla. Mukana on myös oikeinkirjoitus useilla eri kielivaihtoehdoilla, Linux-puolella selaimen integrointia työpöytään on parannettu, taustalla olevien välilehtien suorituskykyä on kehitetty ja WebGL on saanut osakseen korjauksia.

Yrityksen wiki-sivuston perusteella nyt toiseen alfaversioon (Aurora) edennyt Firefox 6 siirtyy beeta-aikakauteen 5. heinäkuuta. Samana ajankohtana tällä hetkellä Nightly-kehitysvaiheessa oleva Firefox 7 siirtyy vapaasti saatavilla olevaan alfakehitysasteeseen.

Mozilla, Firefox Download

Mozilla Blog, Mozilla Delivers New Version of Firefox – First Web Browser to Support Do Not Track on Multiple Platforms

Muropaketin uusimmat