Uusimmat

Intel hypettää jälleen moniytimisiä MIC-tuotteita

22.06.2011 12:54 Ville Suvanto

Intel esitteli viime vuoden kesäkuussa Knights Ferry -koodinimellistä laskentayksikköä, joka on suunnattu muun muassa tieteelliseen laskentaan. Hampurissa järjestetään tällä viikolla International Supercomputing Conference -tapahtuma, jossa Intel on hypettämässä tulevia MIC-tuotteita (Many Integrated Core), joihin myös Knights Ferry kuuluu.

Intel on toimittanut Knights Ferry -prototyyppejä yhteistyökumppaneilleen, jotka ovat testanneet MIC:n toimivuutta samalla, kun Intel on valmistellut tulevan ensimmäisen todellisen MIC-tuotteen julkaisua. Kyseinen tuote on Knights Corner ja sen perustana on sama 22 nanometrin valmistusprosessi, jota käytetään seuraavan sukupolven Ivy Bridge -koodinimellisissä prosessoreissa.

”Intelin MIC-arkkitehtuurin ohjelmointimallin edut antoivat meille mahdollisuuden skaalata Xeon-prosessoreilla pyöritettävän ohjelmamme toimimaan Knights Ferry -alustalla. Ohjelma oli kehitetty ja optimoitu Intelin Xeon-prosessoreille, mutta ohjelmointimallin yhtäläisyyksien myötä kykenimme optimoimaan koodin MIC-arkkitehtuurille muutamassa tunnissa ja saavuttamaan yli 650 gigaflopsin suorituskyvyn”, kommentoi Leibnizin supertietokonekeskuksen professori Arndt Bode.

Intelin Anthony Neal-Gravesin mukaan Knights Ferryn prototyypillä on saavutettu yli teraflopsin liukulukulaskentanopeuksia SGEMM-testiohjelmassa. Knights Ferryssä ytimiä on 32 kappaletta, mutta Knights Cornerissa niiden määrän uskotaan nousevan 50:een tai jopa sen yli, joten suorituskykyyn on luvassa reilunpuoleinen parannus.

Leibnizin supertietokonekeskuksen ohella MIC-suorituskykyä esittelivät Forschungszentrum Juelich, CERN ja Korean tiede- ja teknologiainstituutti. Intel työskentelee yhteistyössä SGI:n, Dellin, HP:n, IBM:n, Colfaxin ja Supermicron kanssa tuodakseen markkinoille Knights Corneriin perustuvia palvelia.

Intel, Lehdistötiedote

Muropaketin uusimmat