Uusimmat

Intel julkaisee Ivy Bridgen maaliskuussa?

22.06.2011 14:28 Ville Suvanto

ivyIntelin tulevista Ivy Bridge -koodinimellisistä prosessoreista on huhuttu jo pidemmän aikaa ja julkaisun on odotettu tapahtuvan CES-tapahtumassa vuoden 2012 tammikuun heti alussa. DigiTimes-sivuston saamien lähteiden mukaan julkaisua jouduttaisiin kuitenkin odottamaan hieman pidempään ja prosessorit astuisivat päivänvaloon maaliskuussa 2012.

Julkaisun viivyttäminen antaa valmistajille enemmän aikaa myydä nykyisiä Sandy Bridge -prosessoreita käyttäviä tietokoneita, joiden kanssa valmistajat joutuivat alkuvuonna taistelemaan Intelin 6-sarjan piirisarjoja kohdanneen ongelman takia. Tuolloin Intel kutsui piirisarjat takaisin ja valmistajat pääsivät aloittamaan toimitukset uudelleen vasta huhti-toukokuussa.

Ivy Bridge -koodinimelliset prosessorit valmistetaan 22 nanometrin prosessilla ja se on Intelin Tick-Tock-mallissa Tick-vaihe. Tick tarkoittaa siirtymistä uuteen pienempään valmistusprosessiin ja Tock uuteen arkkitehtuurisuunnitteluun. Prosessorikantana toimii nykyinen LGA 1155, integroitu muistiohjain tukee DDR3-1600-muisteja ja tuettuina ovat myös PCI Express 3.0-, Hyper-Threading- ja Turbo Boost 2.0 -teknologiat.

DigiTimes, Intel to launch Ivy Bridge in March 2012

Muropaketin uusimmat