Uusimmat

Arvostelu: Piranha 3DD on tissielokuva perseestä

18.07.2012 10:12 Tatu Junni

Ensi-ilta: 20.7.2012
Alkuperäisnimi: Piranha 3DD
Ohjaaja: John Gulager
Käsikirjoittaja: Marcus Dunstan & Patrick Melton
Pääosissa: Danielle Panabaker, David Hasselhoff & Matt Bush
Pituus: 83 minuuttia
Ikäraja: K18

Dome 1

Lapsiduo Ellalla ja Aleksilla on vuonna 2008 ilmestyneellä Talventörröttäjät-albumilla tarttuva kappale nimeltä Kakkaa lumella. Piranha 3DD on puolestaan kakkaa valkokankaalla. Se on tarpeeton jatko-osa, joka häviää edeltäjälleen kaikin tavoin.

Ensimmäinen Piranha 3D -elokuva oli kaikessa mauttomuudessaan hauskaa ja itsetietoista roskaviihdettä. Ei sellaista, josta tunnustaisi julkisesti pitävänsä (hetkinen…), mutta jonka katsoi mielellään kerran. Tissejä, verta ja Christopher Lloyd! Ei niillä maailmaa pelasteta, mutta tylsä maanantai-ilta kyllä. Kuvittelisi, että jatko-osan tekeminen tällaiselle ö-luokan komedialle olisi helppoa, mutta kummasti vaan Alexandre Ajan korvannut ohjaaja John Gulager on onnistunut sössimään koko homman totaalisesti.

Piranha 3D kuvasi tappajakaloja, bikinipimuja ja pornotähti Gianna Michaelsia koko hommalle itsekin vinosti virnuillen. Touhusta välittyi ymmärrys ironian ja parodian päälle, mikä sai elokuvan toimimaan jos nyt ei koko kansalle, niin ainakin genren ystävien piirissä. Suomen Kuvalehden blogissa toimittaja Kalle Kinnunen innostui kehumaan Piranha 3D:n olevan yhden vuoden 2010 parhaista elokuvista. Valitettavasti Piranha 3DD:ssa ei ole mukana mitään edeltäjänsä nyansseista tai ohjaajansa tyylitajusta.

Piranha 3DD:tä mainostetaan tisseillä, mutta enemmän se kyllä pepuista pitävien elokuva on. Koko roska on nimittäin ihan perseestä. Juonta on turha haukkua, sillä ei sellaisella ole mitään merkitystä tällaisissa elokuvissa. Sen sijaan mollattavaa riittää teininäyttelijöissä, täysin turhaan aikaa vievässä kolmiodraamassa, väsyneissä splatterkohtauksissa ja säälittävässä tissikimarassa. Kyllä, sitä voi olla vaikea uskoa, mutta Piranha 3DD koettaa miellyttää katsojia naisten rintavarustuksilla niin epätoivoisesti, että koko hommasta menee maku. Jopa pikkutuhmia ysärihittejä suoltaneen E-Roticin musiikkivideot ovat kiinnostavampaa katseltavaa kuin Piranha 3DD, vaikka ne ovat kauhoneet tarjontansa samasta padasta.

Elokuvan pääosissa on joukko teinejä, jotka ovat kiinnostavuudeltaan jotakuinkin Big Brother -kilpailijoiden luokkaa. Tuntemattomien nousukkaiden sijaan Piranha 3DD:tä on mainostettu ensimmäisestä elokuvasta tutuilla Ving Rhamesilla ja Christopher Lloydilla. Molemmat ovat kuitenkin vain piipahtaneet kuvauspaikalla. Gary Busey puolestaan katoaa valkokankaalta jo ensimmäisen kohtauksen jälkeen. Selvästi pakokauhu on iskenyt heti, kun on tullut selväksi millaista moskaa Gulager on ollut tekemässä, eikä edes silikonimeri ole saanut miehiä pysymään aloillaan. Juuri mitään ei ole saatu irti edes itseään esittävästä David Hasselhoffista, vaikka ”The Hoff” on selvästi halunnut pistää itsensä likoon. Miehellä on pari hauskaa kohtausta, siinä kaikki.

Piranha 3DD ei pelota, naurata tai kiinnosta. Sen valossa on vaikea keksiä yhtään hyvää syytä maksaa sen näkemisestä. Jos rinnanhimo on suunnaton ja tosielämän naisia ei uskalla lähestyä, kannattaa sijoittaa hilunsa Russ Meyerin tuotantoon tai vesimeloneihin. Ne ovat tähän aikaan vuodesta sangen edullisia ja maukkaita.

PlusMiinusNolla

– Täysin turha jatko-osa, joka jää edeltäjänsä varjoon kaikin tavoin
+ Sopivan lyhyt

Arvostelija: Tatu Junni

Tatu Junni

Olen toiminut Otavamedian eri sivustojen tuottajana ja toimittajana vuodesta 2007 lähtien. Ensin Plaza.fi:n elokuva- ja musiikkiosio Kaistalla, myöhemmin eDomessa ja Domessa, ja nykyään sitten Muropaketissa. Osallistun juttujen kirjoittamiseen aktiivisesti etenkin elokuvaosiossamme, joka on käsittelemistämme aiheista minulle läheisin.

Muropaketin uusimmat