Uusimmat

Batman-ohjaaja Christopher Nolan: ”En tunne ketään, joka pitäisi 3D-elokuvista”

19.07.2012 08:38 Muropaketin toimitus

Studion toiveista huolimatta Christopher Nolan ei ole suostunut tekemään uransa aikana yhtään 3D-elokuvaa. Batman-ohjaaja kumartaa enemmän IMAX:in suuntaan, eikä ole jatkossakaan kiinnostunut pakottamaan yleisöä vetämään epämiellyttäviä kakkuloita kasvoilleen.

Salon.com-sivuston tuoreessa haastattelussa Christopher Nolan kertoo oman näkemyksensa 3D-tehosteesta ja sen tarpeellisuudesta. ”3D on hyvin yksinkertainen asia. En ole koskaan tavannut ketään, joka todella pitäisi siitä ja olen aina huolissani, kun ihmisiltä pyydetään tavallista kovempaa hintaa sellaisesta, mihin kukaan ei suhtaudu suurella rakkaudella”, Nolan kuittaa Hollywoodin nykytilanteen.

Batman-trilogiansa ohella myös elokuvista Inception, Prestige ja Memento tuttu ohjaaja kannustaa elokuvayleisöä äänestämään lompakoillaan, jotta tilanne saadaan muuttumaan: ”On yleisön tehtävä kertoa millaisessa muodossa elokuvat halutaan katsoa. Kun useammat menevät katsomaan 2D-versiota, siitä voidaan vetää omat johtopäätökset. Itse en todellakaan halua kuvata tietyssä formaatissa vain velottaakseni lipusta enemmän”.

Christopher Nolanin tuorein elokuva, Yön ritarin paluu, saa ensi-iltansa Suomessa huomenna. Lue elokuvan arvostelu täältä:

Yön ritarin paluu päättää Batman-trilogian sotaisissa tunnelmissa

Tutustu myös elokuvan tekijöiden mietteisiin:

Haastattelussa Batman-elokuvan Yön ritarin paluu tekijät – osa 1

Teksti: Tatu Junni
Lähde: Salon.com