Uusimmat

Daniel Radcliffen uuden elokuvan ohjaaja julkaisi törkyä Twitterissä ja pian oli vuoden pahin sotku valmis – “Aiomme silti julkaista Guns Akimbon”, lupasi levittäjä

25.02.2020 20:01 Muropaketin toimitus

Daniel Radcliffen tähdittämä Guns Akimbo julkaistaan kaikesta huolimatta 28. helmikuuta. Suomen valkokankailla elokuvaa ei kuitenkaan nähdä.

Guns Akimbo -elokuvan ohjaaja Jason Lei Howden aiheutti some-skandaalin julkaisemalla sekä omalla että elokuvansa Twitter-tilillä rasistisina ja naisvihamielisenä pidettäviä kommentteja. Tapaus alkoi siitä, kun Much Ado About Cineman toimittaja uhkasi häntä kohtaan nousseen kritiikin jälkeen tappaa itsensä ja Howden alkoi syyttää ihmisiä toimittajaan kohdistuneesta nettikiusaamisesta.

Howdenin erittäin kovasanaisiksi nousseilla syytöksillä ei kuitenkaan todettu olevan todellisuuspohjaa. Niiden myös huomattiin kohdistuvan ainoastaan tietynlaisiin ihmisiin – ei-valkoihoisiin ja naisiin tai binäärisen sukupuolijaottelun ulkopuolella oleviin. Howdenin kommentointi jatkui kahden päivän ajan, minkä jälkeen ohjaajan Twitter-tili suljettiin.

Guns Akimbon julkaisija Saban Films kuitenkin vahvistaa, että Daniel Radcliffen tähdittämä elokuva julkaistaan sovittuna päivänä kaikesta huolimatta. “Emme hyväksy Mr. Howdenin nettikäyttäytymistä, joka on ollut järkyttävää ja häiritsevää, mutta puolustamme elokuvaa ja kaikkea sen tekoon käytettyä kovaa työtä ja omistautumista”, Saban Filmsin edustaja kertoi Indiewirelle.

Osa Howdenin kommenteista on nähtävissä näissä Twitteristä otetuissa kuvakaappauksissa:

Muropaketin uusimmat