Uusimmat

The Flash on nyt nähty – eikä elokuva tehnyt suurta vaikutusta: ”Edes Batman ei pelasta näin tasapaksua tarinaa”

07.06.2023 17:26 Muropaketin toimitus

The Flash

Andy Muschiettin ohjaama ja pitkään odotettu The Flash saa ensi-iltansa Suomessa keskiviikkona 14. kesäkuuta. Suomalaisille medioille elokuva esitettiin jo tänään.

Muropaketin toimituksesta The Flashin kävivät katsomassa Helinä Laajalahti, Tatu Junni ja Joonas Pikkarainen, jotka kertovat ensituntumansa alla.

Varsinainen The Flash -arviomme julkaistaan lähempänä ensi-iltaa.

”Ennen kuin James Gunn ja Peter Safran esittelevät DC-elokuvien uuden suunnan, vaiheikas DCEU saatetaan päätökseen The Flashin ja tätä kannattelevan Ezra Millerin voimin. Pitkän ja niin ikään vaiheikkaan tuotantohistorian jälkeen viimein valkokankaalle välähtävä supersankarileffa on pitkälti Millerin show, jonka tuplarooli Barry Allenina päästää tämän revittelemään oikein kunnolla. Näyttelijän tosielämän selkkauksista huolimatta Miller on pitkälti leffan parasta ja hauskinta antia.

Viimeaikaista trendiä mukaillen The Flash hyppää samalla mukaan multiversumien tarjoamien mahdollisuuksien maailmaan, josta louhitaan nostalgiaa Michael Keatonin esittämän Batmanin fanien iloksi. Batmanin temput muistuttavatkin hilpeällä tavalla ajasta, joka oli niin, niin paljon viattomampi kuin nykyisyytemme, mutta oikeastaan mitään sen enempää hahmosta ei irtoa. Sama koskee oikeastaan koko muuta elokuvaa, joka kyllä näyttää hyvältä ja jossa tapahtuu kaikenlaista, mutta mikään ei jaksa lopulta innostaa. Toisaalta mikään ei myöskään rasita.

Lopputuloksena on ihan viihdyttävä tasapaksu supersankarielokuva muiden joukossa. Mutta ilman panoksia tai tunteita sitä ei juuri jää miettimään lopputekstejä pidemmäksi aikaa.”

Joonas Pikkarainen

The Flash 2023

”The Flashia on kutsuttu etukäteen yhdeksi kaikkien aikojen parhaista supersankarielokuvista. Sitä se ei todellakaan ole, vaan epätasainen yhdistelmä teekkarihuumoria, synkkää maailmanpelastustarinaa ja niin sokerista ihmissuhdesöpötystä, että vedin näytöksen jälkeen koko insuliinikynäni tyhjäksi.

Mikään The Flashin osa-alue ei ole niin rempallaan, että elokuva olisi varsinaisesti huono, mutta parannettavaa löytyy turhan monesta kohdasta. Erityismaininta menee pahasti puolitiehen jääneille erikoistehosteille – elokuvan vauvahahmot ovat vain vähän Ally McBealin tanssirääkylettä realistisempia.

Ehkä eniten The Flashissa turhautti se, miten yhdentekevään tekeleeseen Michael Keatonin vääjäämätön paluu Batmaniksi tuhlattiin. Mieluummin olisin nähnyt Tim Burtonin elokuvien sankarin vaikkapa Batman Beyond -elokuvassa kuin viljelemässä takapenkiltä vanhoja repliikkejään (’You wanna get nuts?’ ) Danny Elfmanin tunnarin pauhatessa taustalla.

Fan service on taitolaji. The Flashin tekijät onnistuvat siinä vain hetkittäin.”

Tatu Junni

The Flash

”Zack Snyderin synkkäsävyisestä jumaltarustosta on nyt irtauduttu kaiken muun paitsi muutaman hahmon osalta, ja Andy Muschiettin ohjaama The Flash on DC:n tähän mennessä ehkäpä marvelmaisin seikkailu.

Vahvasti Paluu tulevaisuuten -elokuvan hengessä alkava supersankarielokuva levähtää loppuaan kohden yrittämällä sulloa samaan tarinaan liikaa tapahtumia, liikaa nostalgiaa ja fanipalvelusta – ja ilmeisesti liian vähän rahaa jälkituotannolle, koska elokuvan CGI on ajoittain lähes katsomiskelvotonta.

The Flash on tuplaroolissa nähtävän Ezra Millerin show, ja Miller onnistuu luomaan vauhdikkaana hermokimppuna tunnetusta hahmostaan paikoin erinomaisen. Michael Keaton on kiva lisä, vaikka tämän ikääntynyt Batman ei muutamaa tuttua onelineria lukuunottamatta kunnolla pääsekään revittelemään. Muutama muu cameo tuntuu puolestaan niin päälleliimatulta että ihan pahaa tekee.

Pituudestaan huolimatta The Flashin katsoo kuitenkin kelloa vilkuilematta. Kunnollisia tähtihetkiä ei vaan pääse syntymään, minkä vuoksi elokuva tuntuu yllättävänkin tasapaksulta.”

Helinä Laajalahti