Uusimmat

Brad Pittin vuoden 1993 elokuva tuli suoratoistoon – Suomessa tästä ei moni ole koskaan kuullutkaan

03.01.2024 18:00 Muropaketin toimitus
Babylon

Brad Pitt nähtiin valkokankaalla viimeksi Babylon-elokuvassa vuosi sitten. Vieroitusoireisiin voi katsoa vanhempaa materiaalia © Paramount Pictures.

Pian Thelma & Louisen (1991) myötä tapahtuneen läpimurtonsa jälkeen Brad Pitt teki kaksi keskenään hyvin erilaista sarjamurhaajaelokuvaa.

Vuonna 1993 valmistunut Kalifornia käsittelee sarjamurhaajia aivan eri kulmasta kuin Brad Pittin kaksi vuotta myöhemmin valmistunut ja huomattavasti kuuluisampi Seven.

Kalifornian tarinassa David ”Fox Mulder” Duchovnyn ja Michelle Forbesin esittämä pariskunta lähtee tekemään tutkimusta sarjamurhaajakirjaa varten, ja matkalla he ottavat kyytiin entisen vangin tyttöystävineen (Brad Pitt ja Juliette Lewis), joiden vuoksi matka muuttuu unohtumattomaksi…

Dominic Senan ohjaama Kalifornia keräsi Suomen teattereissa vain 6218 katsojaa, ja monelta elokuva on tyystin unohtunut reilussa 30 vuodessa. Pitkään Kalifornia oli saatavilla Suomessa vain vuokra- ja myyntiversiona Apple TV:n kautta, mutta vuodenvaihteessa elokuva lisättiin Prime Videoonkin, josta sen voi katsoa palvelun kuukausimaksua vastaan.