Uusimmat

Bruce Willisin viimeinen iso elokuva nousi Netflixin katsotuimmaksi Suomessa

02.04.2024 07:55 Muropaketin toimitus
Glass

Kuva: © Universal Pictures

Vuonna 2019 ensi-iltansa saanut Glass saapui viime viikolla Netflixiin ja nousi pääsiäisenä palvelun katsotuimmaksi elokuvaksi.

M. Nigh Shyamalanin ohjaama Glass on jatko-osa paitsi Unbreakablelle (2000) myös Splitille (2016). Se on myös Bruce Willisin viimeinen elokuva, joka pääsi laajempaan teatterilevitykseen. Glassin jälkeen Willis valahti lopullisesti vod-tusinatuotosten virtaan, kunnes lopulta lopetti uransa terveytensä romahtamisen takia.

Glassin virallinen kuvaus kuuluu seuraavasti:

”Elokuvasta Unbreakable Bruce Willis palaa David Dunnin rooliin ja Samuel L. Jackson on jälleen Elijah Price, joka tunnetaan myös liikanimellään herra Glass. Elokuvasta Split taas tulevat James McAvoy, joka uusii monipersoonaisen Kevin Wendell Crumbin roolinsa, ja Anya Taylor-Joy, joka on ainoana Pedon kohtaamisesta selviytynyt Casey Cooke. Elokuvan Split tarinaa jatkava Glass alkaa siitä, kuinka Dunn jahtaa Crumbin yli-inhimillistä Peto-hahmoa toinen toistaan hurjemmissa kohtaamisissa, mutta taustalla lankoja vetelee hämäräperäinen Price, jolla on hallussaan merkittäviä salaisuuksia molemmista miehistä.”

Unbreakable oli M. Night Shyamalanin elokuvista selvästi parhaita, ja Splitinkin kesti vielä katsoa. Glass on sen sijaan luokaton hirvitys, jonka katsominen loppuun asti vaatii melkoisia ponnisteluita, vaikka olisi elokuvasarjan aikaisemmista osista pitänyt.

Arvostelu | M. Night Shyamalanin Glass on yhden tähden arvoinen hirvitys

Netflixin elokuvaosaston koko TOP 10 näyttää tänään tältä:

1. Glass
2. Metsästäjän sydän
3. Pelon palkka
4. Redeeming Love
5. Smile
6. Ei paineita
7. Irlantilainen toivomus
8. Georgia Rule
9. Damsel
10. The Martian