Uusimmat

Christopher Nolan paljasti mitä tapahtui, kun hän tapasi Cillian Murphyn ensikertaa 2000-luvun alussa

Cillian Murphy elokuvassa Batman Begins Kuva: ©2005 Warner Bros.

14.02.2024 17:00 Muropaketin toimitus

Ohjaaja Christopher Nolan ja näyttelijä Cillian Murphy ovat tehneet yhteistyötä kuudessa elokuvassa.

Christopher Nolanin ja Cillian Murphyn viimeisin yhteistyö on kesällä 2023 julkaistu Oppenheimer. Ohjaajan ja näyttelijän yhteistyö alkoi kuitenkin jo 2000-luvun alussa, jolloin Murphy haki Batmanin roolia Batman Begins -elokuvasta.

GQ:n haastattelussa Nolan kertoo kiinnittäneensä aluksi huomiota Murphyn silmiin ja yleisolemukseen elokuvassa 28 Days Later ja halunneensa tavata näyttelijän etsiessään porukkaa Batman Beginsiin.

“Kun tapasin hänet, hän ei ensinäkemältä vaikuttanut oikealta Batmaniksi. Mutta hänessä oli tietty vire – on olemassa ihmisiä, joita kohtaa elämässään ja joista tulee sellainen olo, että heidän kanssaan haluaa pitää yhteyttä, tehdä yhdessä töitä, ja sitten sitä etsii tapoja luoda jotain yhdessä.”

“Hän koe-esiintyi ensin Bruce Waynen roolia varten, ja huomasin, että muu tiimi pysähtyi ja jäi seuraamaan häntä, mitä en ollut koskaan ennen nähnyt. Tuosta kaverista lähti jotain sähköä, ihan uskomatonta energiaa.”

Niinpä Murphysta tuli lopulta elokuvan pahis, Scarecrow, ja Christian Balesta vastaavasti Bruce Wayne.

Batman Beginsin jälkeen Murphy on tehnyt Nolanin kanssa elokuvat The Dark Knight, The Dark Knight Rises, Inception, Dunkirk ja viimeisimpänä Oppenheimer.