Uusimmat

Christopher Nolanin uudesta elokuvasta julkaistiin juliste – Oppenheimer saa ensi-iltansa heinäkuussa

08.05.2023 09:45 Muropaketin toimitus

Christopher Nolanin uusi elokuva kertoo atomipommin isä J. Robert Oppenheimerista.

Universal on julkaissut uuden julisteen Christopher Nolanin ohjaamasta ja käsikirjoittamasta Oppenheimer-elokuvasta. Mainolakanassa pönöttää Cillian Murphyn näyttelemä nimikkohahmo ja atomipommin isä  J. Robert Oppenheimer.

Elokuvan virallinen synopis kertoo seuraavaa:

”Oppenheimer on IMAX-kameroilla kuvattu eeppinen trilleri, joka tutustuttaa katsojat ristiriitaiseen ja salaperäiseen mieheen, joka vaarantaa koko maailman voidakseen pelastaa sen.

Elokuvan pääosassa nähdään Cillian Murphy J. Robert Oppenheimerina ja Emily Blunt näyttelee hänen vaimoaan, biologi ja kasvitieteilijä Katherine ”Kitty” Oppenheimeria. Matt Damon esittää Manhattan-projektin johtajaa kenraali Leslie Groves Jr:ää, ja Robert Downey Jr. esittää Yhdysvaltain atomienergiakomission puheenjohtajaa Lewis Straussia.

Florence Pugh esittää psykiatri Jean Tatlockia ja Benny Safdie teoreettista fyysikkoa Edward Telleriä. Michael Angarano esittää Robert Serberiä ja Josh Hartnett uraauurtavaa yhdysvaltalaista ydinfyysikkoa Ernest Lawrencea.

Oppenheimerissa nähdään myös Rami Malek ja näyttelijä, käsikirjoittaja ja elokuvantekijä Kenneth Branagh.

Näyttelijäkaartin täydentävät Dane DeHaan (Valerian and the City of a Thousand Planets), Dylan Arnold (Halloween-elokuvasarja), David Krumholtz (The Ballad of Buster Scruggs), Alden Ehrenreich (Solo: A Star Wars Story) ja Matthew Modine (Yön ritarin paluu).

Elokuva perustuu Kai Birdin ja edesmenneen Martin J. Sherwinin Pulitzer-palkittuun kirjaan American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer. Elokuvan tuottajia ovat Emma Thomas, Atlas Entertainmentin Charles Roven ja Christopher Nolan.

Oppenheimeria on kuvattu 65 millimetrin IMAX-kameroilla tavalliselle 65 millimetrin elokuvafilmille. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun on kuvattu IMAX-kameroilla analogista mustavalkokuvaa.”

Oppenheimer on Nolanin uran pisin elokuva kolmen tunnin mitassaan. Ensi-iltansa se saa 21. heinäkuuta.

Oppenheimer