Uusimmat

Corto Maltese -sarjakuvasta tehdään tv-sarja – tekijätiimissä on mukana Frank Miller

29.11.2022 19:00 Muropaketin toimitus

Frank Miller käsikirjoittaa tv-sarjaversion Hugo Prattin klassisesta Corto Maltese -sarjakuvasta.

Studiocanal tekee näytellyn tv-sarjaversion Hugo Prattin luomasta Corto Maltese -sarjakuvasta, uutisoi Deadline. Sarjan vetovastuuseen, käsikirjoittajaksi ja tuottajaksi on kiinnitetty Sin City -elokuvienkin ohjaajana toiminut Frank Miller.

Italialainen Hugo Pratt julkaisi ensimmäisen Corto Maltese -sarjakuvansa vuonna 1967. Tarina seuraa uhkarohkean merikapteenin seikkailuita ympäri maailmaa.

Miller tunnetaan muun muassa Daredevil-, Elektra-, Sin City ja 300-sarjakuvista. Hän toimi myös yhdessä Robert Rodriguezin kanssa ohjaajana Sin City -elokuvissa. Miller kertoo Corto Maltesen olevan suuria sarjakuvasuosikkejaan:

“Tutustuin ensimmäisen kerran Corto Malteseen nuorena miehenä New Yorkin Forbidden Planetissa. Sitten matkoillani löysin sitä lisää Roomasta. Sarjakuvien taide oli niin ilmeikästä ja rohkeaa, että se suorastaan hyppäsi ulos tarinan sivuilta. Se pyyhkäisi minulta jalat alta. Se oli täynnä taikuutta ja romanttista seikkailua. Maltese on lurjus, joka puhuu jumalille. Minulle se näytti, ettei sarjakuvien maailmassa ole kielirajoja. Olen ollut siitä lähtien Corto Maltese -fani.”

Sarjan näyttelijäkaartista ei ole vielä tietoa.