Uusimmat

Disneyn dumppaama Nimona-tieteisfantasia sai ensi-iltansa Netflixissä ja kerää ylistäviä arvioita

© 2023 Netflix, Inc.

03.07.2023 10:15 Muropaketin toimitus

Riz Ahmedin ja Chloë Grace Moretzin tähdittämää Nimona-elokuvaa kannatti todellakin odottaa.

Pitkään odotettu Nimona-elokuva sai lopulta ensi-iltansa Netflixissä viime perjantaina ja kerää kehuja niin kriitikoilta kuin katsojilta.

Animaatioleffan luoja ND Stevenson riemuitsee twiitissään Nimonan saamasta kriitikkovastaanotosta. Rotten Tomatoes -sivustolla elokuvasta on pitänyt 92 prosenttia kriitikoista ja 94 prosenttia ns. taviskatsojista.

Metacriticin puolella Nimonan kriitikkoarvostelujen keskiarvo on tällä hetkellä 75 / 100.

ND Stevensonin saman nimiseen sarjakuvaan perustuvan elokuvan tuotanto alkoi jo vuonna 2015, jolloin Blue Sky Studios alkoi työstää sitä. Blue Sky Studios päätyi Disneyn haltuun 20th Century Fox -kaupoissa vuonna 2021, joiden jälkeen Mikki Hiiri päätti lakkauttaa koko animaatiostudion.

Viime vuonna Annapurna Pictures kertoi ostaneensa jo lähes valmiin elokuvan oikeudet ja levittäjän ilmoitettiin olevan Netflix. Odotus kannatti, sillä Nimona on todella mainio animaatio, jonka pääosissa ovat Riz Ahmed ja Chloë Grace Moretz.

Ahmed lainaa ääntään Ballister Boldheart -ritarille ja Moretz Nimona-nimikkohahmolle. Keskiaikaa ja futuristista tekniikkaa sekoittavaan maailmaan sijoittuvan elokuvan ovat ohjanneet Nick Bruno ja Troy Quane.

Nimonan ääninäyttelijöinä toimivat myös muun muassa Eugene Lee Yang, Frances Conroy, Beck Bennett, Lorraine Toussaint ja RuPaul Charles.

Nimona / Netflix

© 2023 Netflix, Inc.