Uusimmat

Edes George R.R. Martin ei tiedä tarkkaan, miten Game of Thrones -sarja loppuu – ”Minulla on ollut liian kiire…”

07.03.2019 11:59 Muropaketin toimitus

George R.R. Martinin luoma romaanisarja siirrettiin televisioon 2010-luvun alussa menestyksekkäästi. Aluksi Martin oli mukana luomassa Game of Thrones -tarinoita televisioon, mutta on sittemmin astunut taka-alalle ja jättänyt sarjan sen omien käsikirjoittajien huomaan. 

Game of Thrones päättyy ensi kesänä kahdeksanteen tuotantokauteen. HBO:n sarja ohitti George R.R. Martinin romaanit jo useampi tuotantokausi sitten, eikä edes Martin itse tiedä, miten Game of Thrones tulee päättymään.

”En ole lukenut viimeisen kauden käsikirjoituksia, enkä ole ehtinyt kuvauspaikoillekaan, koska olen ollut niin kiireinen The Winds of Winter -kirjan kanssa”, Martin paljasti Entertainment Weeklylle, viitaten tulevaan romaaniinsa.

”Tiedän jotain viimeisistä jaksoista, mutta on monia sivuhahmojen juonia, jotka sarjan tekijät ovat kehittäneet itse. Ja tietenkin he ohittivat minut jo vuosia sitten. Kirjan ja sarjan välillä voi siis olla isoja eroja”.

Game of Thronesin päättymisestä George R.R. Martinilla on ristiriitainen olo.

”Tämä on ollut uskomaton ralli, ja melkein kaikki siihen liittyvä on ollut hienoa. Tietenkin olisin halunnut saada kirjat valmiiksi ennen kuin sarja ohittaa minut. Sitä en koskaan uskonut tapahtuvan”, kirjailija harmitteli.

HBO Nordic esittää Game of Thronesin kahdeksannen kauden 15. huhtikuuta alkaen.