Uusimmat

Ensimmäiset ennusteet eivät povaa Avatar: The Way of Waterista valtavaa hittiä ainakaan Pohjois-Amerikassa

21.11.2022 13:56 Muropaketin toimitus

Avatarin jatko-osan ensi-iltaan on aikaa vielä melkein kuukausi, mutta ensimmäiset ennusteet Pohjois-Amerikan lipunmyynnistä ovat jo saapuneet.

Mikäli Box Office Pron ennusteet toteutuvat, avaa Avatar: The Way of Water USA:n markkinoilla melko maltillisesti, eikä ainakaan ennätyksiä tulla murskaamaan: tällä tietoa lipunmyynti on asettumassa jonnekin 135 ja 175 miljoonan dollarin välille.

Luvut voivat tuntua pieniltä ottaen huomioon, että ensimmäistä Avataria on tituleerattu maailman menestyneimmäksi elokuvaksi 2,9 miljardin dollarin lipunmyynnillä. On kuitenkin hyvä muistaa, että vuonna 2009 ensimmäisen Avatarin avaustulos oli USA:n elokuvateattereissa ”vain” 77 miljoonaa dollaria ja ennätyspotti kertyi niin sanotulla pitkällä hännällä.

Vertailun vuoksi mainittakoon, että vuonna 2015 Star Wars: The Force Awakens keräsi ensimmäisenä viikonloppunaan 247 miljoonan dollarin lipunmyynnin pelkästään USA:ssa, ja viime vuonna Spider-Man: No Way Home ylsi samassa ajassa peräti 253 miljoonaan dollariin.

Avatar: The Way of Water saa ensi-iltansa Suomessa keskiviikkona 14. joulukuuta.