Uusimmat

Ensin nuoriso raitistui – nyt se haluaa nähdä vähemmän seksiä, kertoo tuore tutkimus

Lily-Rose Deppin jo lakkautettu The Idol -sarja (2023) tuli tunnetuksi seksikohtauksistaan © HBO

27.10.2023 09:00 Muropaketin toimitus

Amerikkalaisnuoriso ei halua nähdä enää seksiä.

Nuorten asenteet ovat muuttumassa. Esimerkiksi Suomessa on todettu nykynuorten juovan aiempia sukupolvia vähemmän alkoholia. Los Angelesin yliopisto UCLA on puolestaan tutkinut 13-24-vuotiaiden nuorten suhtautumista siihen, mitä he haluavat nähdä elokuvissa ja televisiossa, uutisoi Variety.

Tämän vuoden Teens and Screens -raportti osoittaa muutoksen esimerkiksi nuorten suhtautumisessa ruudulla nähtävään seksiin.

Raportin mukaan yli puolet (51,5 %) nuorista haluaisi nähdä elokuvissa ja televisiossa enemmän yleiseen ystävyyteen ja platonisiin ihmissuhteisiin liittyvää sisältöä. 44,3 % vastanneista oli sitä mieltä, että romantiikka on ylikorostettua, ja 47,5 % piti seksiä pääasiassa turhana juonen kannalta.

Vaikka franchiset ja remaket ovat viime vuosina hallinneet muun muassa elokuvateattereiden lippukassoilla, tutkimuksen mukaan 56 % nuorista haluaisi nähdä niiden sijaan alkuperäistuotantoja.

Varietykin kuitenkin huomauttaa, että nuoren mieli on häilyväinen. Siinä missä vuoden takaisessa samassa tutkimuksessa nuoret halusivat nähdä elokuvissa ja tv:ssä “elämää, joka on erilaista kuin heidän omansa”, nyt he haluavat nähdä “elämää, joka on samanlaista kuin heidän omansa”. Tänä vuonna nuoret kertoivat haluavansa nähdä valkoisen miehen sankarina, kun viime vuonna he suosivat sankarihahmona mustaa miestä.

Muropaketin uusimmat