Uusimmat

Finnkino tarjoaa tänään harvinaista herkkua Taru sormusten herrasta -elokuvien faneille

02.05.2023 08:22 Muropaketin toimitus

Finnkino palauttaa toukokuussa valkokankaille Peter Jacksonin Taru sormusten herrasta -trilogian pidennettyjen 4K-versioiden muodossa.

Ensimmäisenä on esitysvuorossa luonnollisesti Taru sormusten herrasta -elokuvasarjan avausosa Sormuksen ritarit (2001), joka esitetään Finnkinon teattereissa tänään 2. toukokuuta.

Taru sormusten herrasta: Kaksi tornia (2002) esitetään tiistaina 9.5.2023 ja trilogian päätösosa Taru sormusten herrasta: Kuninkaan paluu (2003) tiistaina 16.5.2023.

Taru sormusten herrasta: Sormuksen ritarit kestää kolme tuntia ja 48 minuuttia.

Elokuvan ikäraja on K16, ja se esitetään ilman tekstitystä.

”Keski-Maassa elää legenda Mustasta Ruhtinaasta, Sauronista, joka takoi itselleen mahtavia taikavoimia sisältävän Valtasormuksen. Sen avulla hän voisi orjuuttaa kaikki kansat ja peittää maat pimeyteen. Mutta Sormus katosi ja päätyi lopulta urhean pikku hobitin, Frodo Reppulin, haltuun. Nyt Sauron on päässyt Sormuksen jäljille, ja Keski-Maa pelastuu vain, jos Sormus saadaan tuhottua. Sen voi tuhota vain Tuomiovuoren tulisissa uumenissa, ja Frodo ottaa hoitaakseen vaarallisen tehtävän. Apunaan hänellä on hobitit Sam, Merri ja Pippin, ihmisten Korkeiden Kuninkaiden jälkeläinen Aragorn, Gondorin käskynhaltijan poika Boromir, parantajantaidoistaan tunnettu Elrond Puolhaltia, haltiaprinssi Legolas sekä kääpiöiden edustajana peloton soturi, Gimli Góinin poika. Nuo yhdeksän Sormuksen Ritaria lähtevät vaarojentäyteiselle matkalle kohti Mordorin maata.”