Uusimmat

Frendit-käsikirjoittaja paljasti, miten ikäviä sarjan tähdet oikeasti olivat – ”Heidät oli kahlittu niihin rooleihin”

Kuva: © Warner Bros.

24.08.2023 12:40 Muropaketin toimitus

HBO Maxissa julkaistiin keväällä 2021 Friends: The Reunion -spesiaali, jossa Jennifer Aniston ja muut tähdet muistelivat, miten mukavaa sarjan tekeminen aikoinaan oli. Frendien käsikirjoittaja maalaa kuitenkin tuoreessa kirjassaan hyvin erilaisen kuvan tilanteesta.

”Vanhaan sarjaansa kahlitut näyttelijät vaikuttivat onnettomilta, kun he olisivat mieluummin edenneet urallaan, ja minusta tuntui että jokainen näyttelijä pohti jatkuvasti, miten jokainen käsikirjoitus voisi palvella juuri häntä”, Frendeistä ja Freaks and Geeksistä tuttu käsikirjoittaja Patty Lin kirjoittaa tulevassa muistelmateoksessaan End Credit: How I Broke Up with Hollywood (Time-lehden mukaan).

Linin mukaan näyttelijät osasivat kyllä hommansa, mutta olivat niin kyllästyneitä työhönsä ja samaan aikaan niin tietoisia omasta arvostaan, että Frendit otti tilanteessa osumaa komediana.

”Jokainen heistä sai ihmiset nauramaan, mutta jos he eivät pitäneet jostain vitsistä, he tahallaan takeltelivat sen kanssa, koska tiesivät meidän kirjoittavan sen sitten uusiksi. Kymmeniä hyviä vitsejä heitettiin pois”.

Linin mukaan Frendien showrunnerit David Crane ja Marta Kauffman olivat aina näyttelijöiden puolella, eivätkä vaatineet näitä parantamaan suoritustaan. Jos jokin vitsi ei miellyttänyt näyttelijää, se hylättiin.

Käsikirjoittajan mukaan näyttelijät ilmaisivat itseään ”äänekkäästi”, jos jokin kohta ei käsikirjoituksessa miellyttänyt.

”Heillä oli harvoin mitään positiivista sanottavaa. He kokivat olevansa hahmojensa suojelijoita, ja väittivät, ettei hahmo tekisi tai sanoisi jotain tiettyä asiaa. Se oli välillä avuksikin, mutta kaikkinensa nämä kokoukset olivat tylyjä ja aggressiivisia, ja niistä puuttui kaikki se kepeys, minkä voisi odottaa liittyvän sitcom-sarjan tekemiseen”.

Patty Lin on kirjoittanut myös esimerkiksi Desperate Housewivesia ja Breaking Badia. Frendien jälkeen hän ei ole sitcomin pariin palannut.

Frendit-sarjan tekijät eivät ole Linin väitteitä julkisesti kommentoineet.