Uusimmat

Game of Thrones -tähti menetti sarjaa tehdessä osan aivoistaan, mutta sai pitää roolinsa

Kuva: © HBO

11.06.2024 12:00 Muropaketin toimitus

Emilia Clarke pelkäsi kuvausten aikana Game of Thrones -roolinsa puolesta aivovaurionsa takia.

Daenerys Targaryenia Game of Thrones -sarjassa esittänyt Emilia Clarke on avautunut hittisarjan kuvausten aikana kokemistaan terveysongelmista, uutisoi Variety.

Emilia Clarkella diagnosoitiin Game of Thronesin kuvausvuosien aikana aivoissa kaksi eri aneurysmaa eli valtimopullistumaa. Pullistumista toinen repesi ja näyttelijä sai aivoverenvuodon, joka johti leikkaukseen ja aivovaurioon.

Toinen pullistuma hoidettiin  paria vuotta myöhemmin ennaltaehkäisevästi.

Emilia Clarke on kertonut pelänneensä, että saisi aivovaurionsa vuoksi sarjasta potkut.

“Kun saat aivovaurion, se muuttaa käsitystäsi itsestäsi dramaattisesti ja kaikki epävarmuutesi töihin menon osalta nelinkertaistuu yhdessä yössä. Ensimmäiseksi pelkäsin, että apua, saankohan potkut? Että potkaistaanko minut ulos, koska he ajattelevat etten enää kykene hoitamaan hommaani”, Clarke kertoo.

Vasta toinen pelko liittyi kuolemaan.

“Ajattelin, että jos tässä nyt kuolen, niin sen on parempi tapahtua kameroiden ollessa käynnissä.”

Onneksi näin ei kuitenkaan käynyt.

”Aneurysma on erittäin harvoin synnynnäinen muutos, vaan sen sijaan se kehittyy aikuisiällä. Vuotamattomat aneurysmat ovat yleisiä, ja arviolta vähintään 2-3 % väestöstä eli noin 100 000 – 150 000 suomalaisella on vuotamaton aneurysma. Näistä suurin osa ei aiheuta minkäänlaisia oireita elämän aikana, ja useimmiten aneurysma löydetäänkin sattumalöydöksenä pään kuvantamistutkimusten yhteydessä”, kerrotaan Terveyskylässä.

Päivitetty 11.6.2024: Tarkennettu aivovaltiopullistumia koskevia kohtia.