Uusimmat

“Hän on märkä kuin suo” – Tänään tv:ssä Suomen ensimmäinen K18-elokuva: Erotiikka oli liikaa elokuvatarkastamolle

17.08.2018 05:27 Muropaketin toimitus

”Suomi-erotiikan maestro” Teuvo Tulio on ohjannut Yle Teema Femin perjantai-illan elokuvan. Sensuela alkaa kanavalla kello 22.00, ja päättyy kello 23.45.

Teuvo Tulion viimeiseksi jääneessä elokuvassa palataan Rakkauden ristin teemaan. Nyt tarina jatkuu Lapin sodasta 60-luvun syntiselle Reeperbahnille.

Sensuelan tarkempi juonikuvaus kuuluu seuraavasti:

”Lappilaistyttö Laila Walk rakastuu toisen maailmansodan lopussa pelastamaansa saksalaiseen lentäjään Hans Mülleriin isänsä Aslakin vastusteluista huolimatta. Vuosia sodan jälkeen Hans työskentelee Lapissa valokuvaajana ja kohtaa Lailan uudelleen. Mies houkuttelee hänet karkaamaan mukanaan Helsinkiin, jossa Laila ajautuu seksuaalisen hyväksikäytön, päihteiden ja prostituution maailmaan.”

Sensuelan mainoslause on kohtalaisen härski jopa edelleen:

”Sensuela – nainen kuuma kuin pätsi – upottava, märkä kuin suo – hän suorastaan imee miehet itseensä….”

Ylen mukaan Sensuelasta esitetään ”camp-klassikon leikkaamaton versio”, mikä on varmasti monen Tulio-fanin mieleen. Elokuvan pääosia esittävät Marianne Mardi, Mauritz Åkerman, Ossi Elstelä ja Ismo Saario.

Mielenkiintoisena anekdoottina kerrottakoon, että Sensuelalla oli kunnia olla Suomen historian ensimmäinen K18-ikärajan saanut elokuva. Sensuelasta valmistui ensin vuonna 1972 110 minuuttia pitkä versio. Lyhennetty ja kovasti saksittu versio seurasi perässä vuonna 1974. Se kestää vain 105 minuuttia.

Molemmat elokuvat on sallittu alkujaan vain täysi-ikäisille katsojille.

Muropaketin uusimmat