Uusimmat

HBO Maxiin tuli yksi kaikkien aikojen seikkailuelokuvista – jatko-osaa ei tälle klassikolle ole koskaan tehty

Kuva: © HBO Max

18.03.2024 09:25 Muropaketin toimitus

1980-luvun kirkkaimpiin klassikoihin lukeutuva seikkailuelokuva The Goonies – Arkajalat tuli HBO Maxin valikoimaan viikonloppuna.

Richard ”Teräsmies” Donnerin ohjaama, ja Chris Columbuksen ja Steven Spielbergin kirjoittama The Goonies sai ensi-iltansa vuonna 1985, eli ensi vuonna on luvassa 40-vuotisjuhlat.

Seikkailuelokuvan juonikuvaus kuuluu seuraavasti:

”Merenrantakaupungin asukkaat joutuvat muuttouhan alle, kun rikkaat maanomistajat haluavat rakentaa talojen tilalle golf-kentän. Mikey Walsh on pikkupoika, joka ei haluaisi muuttaa perheineen pois tutuilta kulmilta. Isoveli Brand tajuaa realiteetit ja tyytyy tuomioon, kuten myös pikkukaupungin muut asukkaat. Eräänä päivänä Mikey koluaa kavereidensa Chunkin, Mouthin ja Datan kanssa isoisänsä vanhoja tavaroita talonsa ullakolta ja löytää legendaarisen aarrekartan. Aarteen avulla Mikey voisi pelastaa kotipaikkansa! Kaverit päättävät lähteä aarteen metsästykseen ja lopulta porukkaan saadaan mukaan myös isoveli Brand, Andy ja Stef. Näin on kasassa The Goonies! Maan alla seikkaillessa vastaan tulee kaiken maailman vastoinkäymisiä, ansoja jne. Aarteen perässä on lisäksi Fratellin rikollisperhe Mama Fratellin ja idiottipoikien Jaken ja Francisin voimin.”

The Gooniesin näyttelijöistä moni on jo nyky-yleisöltä unohtunut, mutta Josh Brolin on onnistunut jatkamaan uraansa menestyksekkäästi aikuisiälläkin ja Ke Huy Quan teki voitokkaan paluun vuonna 2022 Everything Everywhere All at Oncella, ja tähditti viime vuonna Loki-sarjan toista tuotantokautta.

GQ:n tuoreehkolla videolla Brolin käy läpi uransa kohokohtia ja luonnollisesti myös The Goonies on vahvasti esillä:

Vaikka The Goonies on oman genrensä klassikko, ei se ole koskaan saanut jatko-osaa tai päätynyt edes kierrätettäväksi. Ei sillä etteikö yritystä olisi ollut. Collider-sivuston artikkeli summaa hyvin, miten The Goonies 2 tai The Goonies -remake ovat törmänneet seinään kerta toisensa jälkeen – ainakin toistaiseksi:

Whatever Happened to ’The Goonies’ Sequel?

HBO Maxin lisäksi The Goonies löytyy myös Viaplaysta.

Muropaketin uusimmat