Uusimmat

Hollywood ei uskalla ottaa riskejä: Taas pistetään yksi 2000-luvun hittielokuvasarja uusiksi

07.11.2018 08:00 Muropaketin toimitus

Shrek

Toisinaan tuntuu siltä, että Hollywoodin olisi aika pistää lappu luukulle ja etsiä muita hommia. Ideat alkavat nimittäin selkeästi olla lopussa.

Jatko-osat, filmatisoinnit ja kierrätykset ovat 2010-luvulla nousseet suosituimpien elokuvien joukkoon niin Pohjois-Amerikassa kuin globaaleillakin markkinoilla. Samaan aikaan Hollywood pelaa yhä varmemmin varman päälle, ja julkaisee uusia elokuvasarjoja tai -ideoita vain hyvin maltillisesti.

Riskejä vältellessään studiot tekevät uusia versioita vanhoista hittielokuvista. Aikaisemmin kierrätykseen joutivat 1960-, 70- ja 80-lukujen julkaisut. Nyt yhä useampi 2000-luvun tuotos kelpaa myös materiaaliksi.

Variety-lehden mukaan vuonna 2001 käynnistynyt Shrek-elokuvasarja aiotaan tehdä uudelleen. Tehtävä on jo uskottu Itse ilkimys -elokuvasta tutulle Chris Meledandrille. Uusi tulkinta tarkoittaa myös sitä, että alkuperäiset Shrek-tähdet Mike Myers, Eddie Murphy ja Cameron Diaz korvataan uusilla näyttelijöillä. Nimiä ei ole vielä ilmoille heitetty.

Kierrätysmyllyyn heitetään vara-Hulkin seuraksi myös Antonio Banderasin esittämä Saapasjalkakissa, joka sai oman elokuvansa Shrek-suosionsa vanavedessä vuonna 2011.

Shrekin jatko-osat ilmestyivät vuosina 2004 (Shrek 2), 2007 (Shrek kolmas) ja 2010 (Shrek ja ikuinen onni).