Uusimmat

Huomasitko? Vuoden 2022 suosituin supersankarielokuva tuli Netflixiin juuri ennen joulua

27.12.2023 07:21 Muropaketin toimitus
The Batman

Kuva: © Warner Bros. Pictures

Asiaa ei ennakkoon juuri rummutettu, joten monelta saattoi jäädä joulukiireessä huomaamatta Robert Pattinsonin yön ritarin saapuminen Netflixiin.

Vuoden 2022 katsotuimmaksi supersankarielokuvaksi Suomessa nousseen The Batmanin lisäksi Netflixiin lisättiin perjantaina 22. joulukuuta huomattavasti vähemmän suosittu Black Adam, jonka pääosaa esittää Dwayne Johnson. The Batman keräsi Suomessa 173 996 katsojaa ja oli vuonna 2022 Suomen neljänneksi katsotuin elokuva. Black Adam sen sijaan sai tyytyvä 50 929:ään katsojaan ja listan sijaan 32.

Netflixin lisäksi molemmat supersankariseikkailut voi katsoa HBO Maxista.

The Batman

”Vartioidessaan kahden vuoden ajan kaupungin katuja Batmanin hahmossa, kylväen samalla kauhua rikollisten keskuuteen, Bruce Wayne on vajonnut syvälle Gotham Cityn varjoihin. Tukenaan vain muutama luotettu liittolainen – Alfred Pennyworth ja komisario James Gordon – tämä yksinäinen oikeuden puolustaja on ottanut tehtäväkseen toimia korruptoituneen hallinto- ja valtakoneiston vastustajana ja kaupungin asukkaiden ainoana koston välineenä. Kun tuntematon tappaja kohdistaa sadistisen juonensa Gothamin eliittiin, arvoituksellisten vihjeiden vana johdattaa maailman parhaan etsivän tutkimusmatkalle alamaailmaan, missä hän kohtaa monia värikkäitä hahmoja. Kun todisteet alkavat osoittaa yhä lähemmäs tiettyjä tekijöitä ja salajuonen todelliset mittasuhteet alkavat paljastua, Batmanin on hankittava uusia ystäviä, paljastettava syyllinen ja kitkettävä vehkeilijät Gotham Cityä pitkään piinanneesta mädännäisten vallanpitäjien verkostosta.”

Black Adam

”5000 vuotta sitten Musta Adam hallitsi valtiotaan Kahndaqia verisen rautaisella otteella. Tänään Teth-Adamia palvotaan edelleen sankarina, vaikka häntä ei ole nähty tuhansin vuosiin. Kahndaqia hallitsevat Intergang-firman ulkomaalaiset palkkasoturit, jotka etsivät etermium-aineesta tehtyä mystistä kruunua, jonka kerrotaan sisältävän kuuden demonin voimat. Kruunun löytävä kapinallinen Adrianna Tomaz herättää myös Black Adamin. Tomaz ja tämän esiteini-ikäinen Amon-poikansa yllyttävät Black Adamia pelastamaan tälle vieraaksi muuttuneen maan”