Uusimmat

James Cameronin mukaan Arnold Schwarzenegger oli yksi syy siihen, miksi uusin Terminator-elokuva floppasi

14.12.2022 18:08 Muropaketin toimitus

Vuoden 2019 Terminator: Dark Fate keräsi vain hieman yli 260 miljoonan dollarin lipunmyynnin. Nyt elokuvan tuottajana ja yhtenä käsikirjoittajana toiminut James Cameron on kertonut näkemyksensä siitä, mikä oikein meni mönkään.

Deadlinen haastattelussa James Cameron kertoi olevansa ”jokseenkin tyytyväinen” Terminator: Dark Fateen. Samassa yhteydessä Terminatorin isä kuvaili myös suhdettaan Dark Faten ohjaajaan.

”Timillä [Miller] ja minulla oli omat taistelumme ja olemme molemmat puhuneet niistä, mutta hullua kyllä olemme yhä kavereita. On outoa, että pidin hänestä ennen Dark Faten tekemistä, en pitänyt hänestä kamalasti sitä tehdessä, ja pidän hänestä nyt taas, ja uskon että hän tuntee samoin. Olemme molemmat hulluja scifi-nörttejä ja pidämme samoista asioista. Rakastan hänen Love, Death + Robots -sarjaansa. Mutta joo, kyllähän me otimme yhteen”.

James Cameronin mukaan Terminator: Dark Faten ongelma oli se, että elokuva toi takaisin sekä Linda Hamiltonin että Arnold Schwarzeneggerin. Tämän takia elokuva vetosi vain reippaasti vanhempiin katsojiin, jotka olivat varttuneet Terminatorin (1984) ja Terminator 2: Tuomion päivän (1991) parissa. Tim Miller ei olisi välttämättä halunnut Schwarzeneggeria mukaan, kun taas Cameronille juuri se oli olennaista.

”Elokuvan tekeminen ei ollut minulle niin tärkeää, mutta sanoin, että jos Arnold saadaan mukaan, olen mielelläni mukana. Ja sitten Tim halusi Lindan mukaan. […] Linda on jotain 60 ja Arnold 70. Yhtäkkiä Dark Fate ei ollutkaan Terminator-elokuvasi, se ei ollut edes isäsi Terminator-elokuva, vaan se oli isoisäsi Terminator-elokuva, emmekä me tajunneet sitä”.

James Cameronin mukaan elokuvan tekijät toisin sanoen ihastuivat omiin ideoihinsa vähän liikaa, eivätkä tajunneet, mitä laajempi yleisö elokuvalta halusi.

Terminator: Dark Fate löytyy suoratoistona Disney+:sta.